foradia cdturisme

4’5 milions d’€ en ajudes a Alcoi per al lloguer i la rehabilitació d’habitatge

• El Partit Popular "solament va concedir a veïns d'Alcoi 58.788 euros en ajudes a l'habitatge, mentre que en sol dos anys, gràcies al treball i l'esforç de l'actual Conselleria d'Habitatge, hem pogut concedir en ajudes 958.419,61 euros" • Afirma la directora general d'Habitatge, Rebeca Torró, qui ha presentat les ajudes del Pla Renhata de la Generalitat.


4’5 milions d’euros en ajudes a Alcoi per al lloguer i la rehabilitació d’habitatge. Aquesta és la xifra que ha abonat la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la direcció general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana.

El Partit Popular “solament va concedir a veïns d’Alcoi 58.788 euros en ajudes a l’habitatge, mentre que en sol dos anys, gràcies al treball i l’esforç de l’actual Conselleria d’Habitatge, hem pogut concedir en ajudes 958.419,61 euros“, afirma la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, qui ha presentat aquestes xifres en la jornada celebrada a Alcoi sobre les ajudes del Pla Renhata de la Generalitat.

“Del total de les ajudes gestionades per la direcció general d’Habitatge a ciutadans d’Alcoi, 3.545.755,97 euros corresponen a subvencions en matèria d’Habitatge impagades per l’anterior Consell del Partit Popular”, que, com ha incidit Torró, “a causa de la seua mala gestió mai van abonar als beneficiaris de les mateixes, amb els consegüents perjudicis que açò va comportar, per la qual cosa ha hagut de ser l’actual Govern valencià el que ha assumit i fets efectius els pagaments”. “El PP convocava, però mai pagava”, ha reiterat.

A aquestes ajudes directes per al lloguer i la reformes d’habitatges, cal sumar a Alcoi les subvencions corresponents a les actuacions de renovació urbana, ARRU, que estan en marxa, així com la finalització de la rehabilitació del Grup Sant Jordi paralitzada en 2012 amb l’anterior Govern del PP i que s’ha tornat a engegar.

ARRU

Quant a l’ARRU a Alcoi, la inversió total prevista per part de la Generalitat, el Ministeri de Foment, l’Ajuntament i els particulars ascendeix a prop de 6 milions d’euros, dels quals la conselleria ha gestionat una subvenció de 2.027.559,31 euros.
Aquest pla comporta la rehabilitació de 425 habitatges i la reurbanització i les obres de recuperació d’elements estructurals, accessibilitat, adequació i habitabilitat en els barris de Santa Rosa, Eixample i Centre Històric d’Alcoi, així com del grup d’habitatge de promoció pública Barbacana, plaça de les Xiques.

Rehabilitació Grup de Sant Jordi

Pel que fa a la rehabilitació del Grup Sant Jordi, Torró ha destacat que s’estima una inversió de 575.594,10 euros, en tres exercicis. Es tracta de la rehabilitació dels 20 habitatges situats en el bloc de la cantonada entre els carrers Espronceda i Na Saurina d’Entença.

Aquestes actuacions es van iniciar en 2006 a partir d’un acord bilateral entre Generalitat i Ministeri a l’empara del Pla Estatal d’Habitatge 2005-2008.

Durant enguany, la Generalitat farà efectius 445.000 per a la reparació d’humitats, substitució de sanejament, renovació d’habitatges i aïllament tèrmic, reparació de revestiments de façanes o canvis de fusteria a més de la urbanització del pati interior.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *