foradia cdturisme

El Campus d’Alcoi de la UPV lliura els premis del I Concurs Ecojuguete

El certamen estava organitzat pel mateix Campus i per l'Institut Tecnològic de Producte Infantil i d'Oci (AIJU), i han participat centres d'Alcoi, Ontinyent, Castalla, València, Ibi i Novelda

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, ha lliurat els premis de la primera edició del Concurs Ecojuguete UPV Campus d’Alcoi, que ha estat dirigit a alumnat de 1r i 2n de batxillerat científic, tecnològic i/o artístic i cicles formatius. L’organització ha estat a càrrec del mateix Campus, i de l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i d’Oci (AIJU), i han col·laborat la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia, el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, i la Càtedra Alcoi Ciutat del Coneixement, que està signada per l’Ajuntament de la localitat.

El concurs ha comptat amb una gran participació d’estudiants d’un total de 8 centres educatius d’Alcoi, Ontinyent, Castalla, València, Ibi i Novelda, i l’objectiu era despertar l’interés sobre la importància que el disseny de productes té en la vida quotidiana i més concretament en com el disseny pot aconseguir un producte sostenible.

Cada grup ha presentat el disseny d’un producte que siga ecològicament millor, amb una gestió responsable dels residus, amb un consum energètic responsable, i que puga evitar la contaminació.

L’alumnat podia participar en dos modalitats, el disseny 2D, que estava orientat a un corre corredor, o un carro de nines per a edats entre 1 a 3 anys; i disseny 3D, en la qual s’havia de dissenyar un ninot o joguet d’arrossegament, com un tren, cotxe, moto, etc.

En la modalitat 2D, el primer premi ha recaigut en Coral Peidró i Anna Martínez, alumnes de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, i que han estat tutoritzats per Carmen Calabuig. El segon premi ha sigut per a Rebeca Lulana, de l’IES Jaume I d’Ontinyent, i que ha estat tutoritzada per Elena Sanz Micó i Marian Belda.

Pel que fa a la modalitat de 3D, Martina Sánchez i Mireia de Miguel, alumnes de l’IES La Mola de Novelda, han sigut les que han aconseguit el primer premi, i han estat tutoritzades per Yolanda Navarro, i a més, els alumnes del mateix institut, i tutoritzats per la mateixa professora, Javier Penalva i Luis Sánchez, han aconseguit el segon premi d’aquesta modalitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *