foradia ivace

Tots els barris alcoians tindran obres de millora d’accessibilitat

Les obres començaran en el mes de juliols i tindran un import d'uns 500.000 euros

L’Ajuntament d’Alcoi començarà en el mes de juliol diverses obres d’accessibilitat als barris de la localitat. Per a fer aquests treballs es dedicaran 279.350 euros de la partida de 500.000 euros del Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020.

Aquests diners són perquè quan es van adjudicar les obres, es van presentar ofertes per un import inferior, i per aquest motiu el consistori ha aconseguit estalviar aquests diners. La quantitat sobrant s’utilitzarà per a les actuacions del Pla 2021, i algunes d’elles, com la de Sant Nicolauet o Sant Mateu, ja estan en marxa.
Els treballs són finançats pel Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya FEDER 2014-2020 – Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral (EDUSI) Alcoidemà.

Aquestes obres estan dividides en quatre lots de barris, i totes tenen un termini d’execució de quatre mesos, és a dir, començaran en juliol, i està previst que finalitzen en octubre. Les principals tasques que es duran a terme són els guals per a vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, escocells, rebaixes de plataforma, passos de zebra, fanals, escales, papereres, places d’aparcament, pilons, voreres, i asfaltat de la calçada.

En el primer dels lots està l’Eixample, i s’actuarà en els carrers Isabel la Catòlica, Barranc del Cint, Pont de Sant Jordi i Espronceda-Francesc Perera. En la zona Nord, les actuacions es realitzaran a l’Avinguda Juan Gil Albert, en el tram entre el carrer Calderón i Fontilles. Pel que fa a la Zona Alta, les intervencions seran als carrers Alarcón, Zorrilla, Capellà Navarro i Echegaray. I l’últim dels blocs serà per a Santa Rosa i Batoi. En Santa Rosa s’actuarà al carrer que dona nom al barri, des del Barranquet de Soler, fins a la plaça Miguel Hernández, i en Batoi es treballarà al carrer Banyeres.

Des de l’Ajuntament volen recordar, que també s’ha destinat una partida de 501.946 euros durant l’any 2020, que estava fora d’aquest Pla d’Accessibilitat, i que han afectat Els Clots, als aparcaments del carrer Alacant, Sant Joan i Sant Bonaventura, s’han fet millores als carrers Gurugú i Sant Mateu, en la carretera de Banyeres, Mestre José Ribera Montes, La Sang, La Sarga, en la rotonda carretera de la Font Roja, al Barri Les Llometes, i a la casa Consistorial.

També es va fer la reurbanització del carrer Sant Francesc, la plaça Ramón y Cajal i Sant Mateu.

Segons ha indicat el regidor d’Accessibilitat Universal, Jordi Martínez: “Parlem de quasi 800.000 euros per a l’accessibilitat, en diferents actuacions perquè, insistim, treballem per a l’accessibilitat universal de la ciutat, per això continuem portant avant el pla d’accessibilitat, i no sols això, sinó que totes les obres tenen una part d’accessibilitat. La nostra intenció és tindre una ciutat més amable amb els vianants i amb totes les persones, també les que tenen alguna diversitat funcional. Tenim l’objectiu d’eliminar totes les barreres i les dificultats que els compliquen poder circular pels nostres carrers”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *