foradia subscriutegrat

Després de 21 anys en Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell cessa com a President de l’entitat

El vicepresident, José Pla Barber assumeix provisionalment les funcions de Carbonell, fins a l'elecció del nou president

Antonio Carbonell ha presentat la seua renúncia als càrrecs de President i de membre del Consell d’Administració de Caixa Ontinyent, tal com va anunciar.

Entre els anys 2000 i 2013, època de crisi financera, Carbonell va ser vicepresident de l’entitat, i des de 2013 va ocupar el càrrec de president.

Durant la crisi del 2008 i 2012, que en aquell moment era vicepresident, va apostar per la continuïtat d’un model de banca diferent, social, pròxim i territorial, ubicat a les comarques centrals valencianes.

Ara és moment de passar el testimoni a gent nova, i segons ha indicat el ja expresident, “com a consellers, el nostre compromís amb els fundadors i amb la societat és garantir la continuïtat d’una caixa d’estalvis creada amb la finalitat específica de contribuir al benestar del seu àmbit d’actuació assegurant la disponibilitat dels estalvis, finançant l’economia productiva, facilitant l’accés als serveis financers i revertint els beneficis en actuacions d’interés comunitari. És el que ha fet Caixa Ontinyent des de 1884, i a tots ens correspon anar passant el testimoni de generació en generació perquè aquesta labor perdure en el temps, evidentment adaptada a les circumstàncies de cada època. Ara és el meu moment, el moment de passar el testimoni a una altra generació jove, amb espenta, amb la mateixa voluntat i amb la mateixa força amb què vaig arribar jo a la Caixa fa 21 anys”.

Als últims anys de Carbonell com a president, l’entitat ha afrontat la transformació digital que, a diferències d’altres caixes i bancs, conjuga amb els serveis tradicionals a través de les oficines. “Estem assistint a una total transformació del sector bancari a marxes forçades, amb tancament d’oficines, reducció de personal i reconducció de serveis a uns mitjans telemàtics amb els quals es familiaritzen especialment les generacions més joves. Però, aquesta acceleració pot general temporalment focus d’exclusió financera en determinades àrees geogràfiques i en determinats col·lectius. I ací té un paper fonamental Caixa Ontinyent, mitigant els efectes en la seua zona”.

Un dels objectius bàsics del Consell d’Administració ha sigut reconduir i adaptar l’activitat financera als nous temps, mantenint la rendibilitat i la solvència. I això s’ha pogut aconseguir amb l’esforç i amb el treball quotidià de la plantilla que forma part de Caixa Ontinyent.

Antonio Carbonell, sobretot ha volgut destacar la projecció social de la caixa a través de la seua Obra Social, que està aportant recursos materials i immaterials a les nostres localitats. “Ara que es parla tant de l’Espanya despoblada ens adonem de la gran importància que té la nostra Caixa en el manteniment de la qualitat de vida de la nostra gent, perquè els nostres pobles necessiten activitat econòmica, habitatges dignes, infraestructures sanitàries, docents, assistencials i culturals, i una societat civil activa i amb iniciativa. I en tots aquests camps actua Caixa Ontinyent: financem l’activitat econòmica i la construcció d’habitatges, tenim en funcionaments centres socials, assistencials i culturals, potenciem la recerca i divulgació de temes autòctons, som presents als Campus universitaris, col·laborem amb més de 300 col·lectius, gestionem fundacions i a través de la Fundació Caixa Ontinyent, hem recuperat el Mont de pietat i desenvolupem un programa pioner d’educació financera obert a totes les persones i a través de diferents canals”.

L’expresident ha felicitat als clients, personal, i membres d’òrgans de govern per “la labor realitzada” i ha agraït la col·laboració de tots ells durant els seus anys com a president. “Ha estat un orgull presidir Caixa Ontinyent, que deixe en una bona posició i les millors mans. Vénen temps difícils per al sector, ho sabem, i per això, fins i tot sabent que comptem amb el millor equip, els desitge sort”.

Amb la renúncia d’Antonio Carbonell, el que exercirà el càrrec, fins a l’elecció del nou president serà el vicepresident José Pla Barber.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *