foradia subscriutegrat

Un ‘Mural Sonor’ per a repassar la història de la música valenciana

Acció Cultural del País Valencià llança una campanya de micromecenatge per a produir una antología de la música al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha volgut celebrar el seu 50 aniversari produint una antologia musical on repassar la història recent del País Valencià. Sota el nom ‘Mural Sonor’, el treball estarà conformat per quatre discs dedicats a altres tants estils que han caracteritzat la producció musical valenciana: música tradicional, música festiva, cançó i pop-rock. L’entitat ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per a plasmar el projecte.

Quatre treballs, quatre estils

‘Arrel’ és el disc dedicat a la música tradicional. Un recorregut pel territori a través de cants i poemes amb les veus de Miquel Gil i Noelia Llorens, Titana. Gil adaptarà músiques del repertori popular de cada comarca i realitzarà noves composicions per a lletres originals. Llorens durà el pes de la interpretació, acompanyant-se en cada tema de cantaors, cantaores i instrumentistes del nostre territori. El disc comptarà amb els arranjaments d’un altre mestre: Eduard Navarro.

‘Carrer’ és el nom escollit per al treball de música festiva, que serà interpretat per una superbanda amb músics provinents de diferents formacions. Destaca la participació de Bàrbara López de Mafalda, Anna Millo de The Dance Crashers, Clara Calvo de Candela Roots, o Andreu Ferre i Joan Mayor d’El Diluvi. S’hi uniran Sam Ferrer i David Payà com a productor i arrangista, i una llarga llista de col·laboracions que retran tribut a grans conjunts valencians com ara Obrint Pas i Sva-ters.

‘Pell’ se centrarà en la música d’autor, que comptarà amb la guia de Borja Penalba i Mireia Vives per a fer un recorregut històric des dels temes de Raimon als de Clara Andrés. ‘Veta’ és l’última de les quatre propostes, dedicada en aquest cas al pop-rock en valencià. L’àlbum estarà conduït per Tardor i May Ibáñez, i comptarà amb versions interpretades per artistes de l’escena actual, amb la ubiqua presència d’Ibáñez, veu del grup Badlands.

Està previst que la gravació dels quatre discos es porte a terme al llarg d’aquest estiu, mentre que l’edició física de l’antologia es completarà en la tardor. L’objectiu marcat a la campanya de micromecenatge és de 80.000 €, per a la qual es poden fer aportacions des de 5 fins a 500 € al web verkami.com. Les recompenses estaran disponibles el darrer trimestre de 2021, amb diferents punts de recollida pel País Valencià, entre ells un a Alcoi (Centre Cultural Ovidi Montllor, C/Vistabella, 8), i un altre a Gandia (Fundació Casal Jaume I la Safor-la Valldigna, C/ Dona Teresa, 2).

Font: Pau Sellés./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *