foradia mediambient

Diana Morant deixa l’alcaldia de Gandia per a ser ministra de Ciència i Innovació

La ja exalcaldessa substituirà a Pedro Duque en el seu càrrec, i l'alcaldia de Gandia l'ocuparà José Manuel Prieto

Des del dilluns 12 de juliol Diana Morant es converteix en la nova ministra de Ciència i Innovació, càrrec que fins al moment havia ocupat Pedro Duque. La que ha sigut alcaldessa de Gandia fins al moment ha declarat que: “aquesta gran oportunitat és un èxit de la ciutat, ja que el nostre projecte de ciutat i de recuperació se suma al camí emprés pel Govern d’Espanya i per Europa”.

En la jornada de l’11 de juliol s’ha celebrat una sessió de ple extraordinari i urgent en la qual Diana Morant, ha renunciat al càrrec d’alcaldessa. En aquest acte la ja exalcaldessa ha pronunciat unes emotives paraules i ha explicat que aquesta oportunitat és un nou repte en la seua vida: “amb tota la humilitat, però amb la promesa i el convenciment de deixar-me la pell en l’encàrrec: seguir transformant, des d’una altra dimensió, els mecanismes i les condicions que ens porten cap a un futur més pròsper, feliç i sostenible, per a totes i tots”.

La nova ministra ha donat les gràcies a tota la corporació municipal: “Puc garantir-vos que el meu compromís amb Gandia continua intacte, tot i que ara s’amplia al conjunt de l’estat”, i ha confessat que: “Encete amb passió el compromís de formar part del Govern d’Espanya, però és dur renunciar a ser la vostra alcaldessa. Puc deixar el càrrec, però el que tinc claríssim és que mai renunciaré a la meua ciutat, als meus amics, als meus ideals i principis, que han guiat el meu camí i m’han fet ser com sóc i arribar fins ací, i que, sense cap dubte, seguiran sent el meu far de referència”.

Amb la renúncia de Diana Morant a l’alcaldia, el lloc d’alcalde l’ha ocupat José Manuel Prieto. En aquest mateix plenari s’ha aprofitat l’ocasió per a fer la investidura, i que ha tingut com a objectiu garantir la continuïtat del funcionament de l’activitat municipal amb la mínima distorsió.

Prieto ha indicat que: “hui ens enorgulleix com a Gandians que la nostra alcaldessa, Diana Morant, haja estat triada la primera ministra gandiana d’un Govern d’Espanya. La seua partida és trista, i ens sobtà ahir a tots, però és un regal i una feliç notícia per a Gandia”, i s’ha dirigit a la nova ministra dient que: “sé que en el nou repte de superar la pandèmia, compte amb el teu suport, i que la nostra ciutat pot comptar amb tu des de la teua nova posició de ministra, i, que des del càrrec del Govern d’Espanya seràs també una gandiana universal”.

El nou alcalde ha volgut destacar que: “aquest és, possiblement, el temps més difícil que hem viscut les generacions de gandians. Però és el moment d’un nou repte col·lectiu, que com a ciutat, ens permeta la completa recuperació econòmica, social i emocional després d’una pandèmia com cap altra en cent anys”.

José Manuel Prieto ha assenyalat que accepta el nou càrrec “amb tota la humilitat i responsabilitat, i amb l’orgull més gran per a qualsevol ciutadà: ser l’alcalde de la seua ciutat. Em coneixeu. Ens coneixeu a tots, certament. I vull tindre un reconeixement pel suport i l’estima que sempre ens heu demostrat, també en els moments difícils”.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *