foradia subscriutegrat

El Consell aprova que els “botellons” siguen una infracció greu

A més, també estarà prohibida la venda de begudes alcohòliques des de les 20h

Segons ha anunciat el govern valencià, el Consell ha aprovat el decret llei pel qual s’estableixen mesures urgents per a frenar els contagis de Covid-19. Entre les mesures que s’han aprovat, ara es considerarà el “botelló” com a infracció greu i es prohibirà la venda de begudes alcohòliques a partir de les 20h fins a les 7h de l’endemà.

La portaveu i vicepresidenta, Mónica Oltra, ha explicat que aquest decret llei “modifica el règim sancionador específic contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció de la Covid-10 establert al Decret Llei 11/2020”.

Oltra ha indicat que: “hi ha un consens científic en què limitar la interacció social ajuda a frenar la transmissió del virus”, per aquest motiu s’han acordat totes les noves mesures que estaran en vigor fins al dia 25 de juliol “amb l’objectiu de protegir la salut de les persones i garantir e control dels brots i contenir la propagació del virus”.

També ha assenyalat que les mesures que s’han adoptat “estan encaminades a prendre consciència de la fragilitat; ja que aquesta malaltia pot impactar greument en qualsevol persona, tinga l’edat que tinga, i que no per tenir menys anys, s’està immune a poder estar en l’UCI, amb seqüeles greu o inclús de forma fatal”.

Algunes de les modificacions del decret aprovat són que se sancionarà, amb caràcter greu, la participació en reunions, festes i actes similars quan les autoritats diguen que no es poden mantenir les mesures de prevenció i distància i es reserva la falta molt greu per a l’organització i celebració d’altres esdeveniments, per la responsabilitat que comporta.

“Cada vegada som més persones vacunades, però encara falten col·lectius per vacunar, per la qual cosa, de moment, la millor vacuna és complir les mesures: mantenir la distància de seguretat, mascareta, higiene de mans i ventilació”, ha afegit la vicepresidenta.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *