foradia cdturisme

La Casa de la Marquesa homenatjarà el Tio de la Porra en la Fira i Festes

Serà una exposició que estarà composta de diverses parts, i que se situarà a la planta baixa a partir del 10 de setembre fins al termini de la Fira

La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós de Gandia acollirà enguany l’exposició ‘El Tio de la Porra’ amb l’objectiu d’homenatjar la Fira i Festes de la nostra ciutat, que se celebrarà d’una manera alternativa a causa de la pandèmia.

El primer document escrit que fa referència a aquest personatge de ficció que protagonitza la celebració de les festes de Gandia data de l’any 1871, és a dir, fa 150 anys, encara que la seua tradició és anterior. En aquest escrit es descriu al Tio de la Porra com un “figurón de farsa que anuncia les festes vestit al son del tambor”.

Els departaments de Cultura i Polítiques Festives, han fet una crida a la ciutadania de Gandia per a qui vulga cedir materials relacionats amb aquest personatge, com fotografies, gravacions o elements de la seua vestimenta, podran exposar-ho amb la resta dels objectes que estaran a la mostra. Els objectes seran retornats als seus propietaris en finalitzar la Fira.

L’exposició estarà dividida en diferents parts, i estarà ubicada a la segona planta de la Casa de la Marquesa des del dia 10 de setembre, durant tota la fira.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *