foradia cdturisme

Les entitats col·laboren en el Pla d’Accessibilitat

Aquest pla s'ha completat amb la implementació de tots els carrers d'Alcoi, el que ha suposat un total de 400 fitxes d'actuacions que s'han de dur a terme

Jordi Martínez, vicealcalde d’Alcoi, Teresa Sanjuán, regidora de Democràcia Participativa, els tècnics municipals, l’equip d’arquitectes que duen a terme el Pla d’Accessibilitat d’Alcoi, representants de grups polítics, associacions veïnals, representants dels centres de gent gran, i diverses organitzacions, s’han reunit a l’Àgora per a parlar sobre les actuacions que s’han de realitzar per al Pla d’Accessibilitat de la ciutat.

En 2015 es va redactar un Pla que incloïa els carrers principals, i ara, s’ha volgut ampliar a tots els carrers de la ciutat. En aquest document hi ha quatre eixos d’actuació diferenciats que són: via pública, on estan inclosos els parcs; edificis públic, transport i comunicació.

En total s’han creat 400 fitxes amb les diferents actuacions que van a realitzar-se. El personal tècnic del consistori establirà les prioritats seguint un criteri tècnic, i les entitats tindran veu en aquesta priorització i podran ajudar a decidir en què invertir la partida de 500.000 euros, que any rere any l’Ajuntament destina al Pla d’Accessibilitat.

És per això, que se’ls ha fet arribar les fitxes, i deuran reunir-se amb la resta de persones de les associacions per estudiar, debatre i establir les seues prioritats. En setembre hi haurà una altra reunió, en la qual els representants de les entitats comunicaran el resultat de les consultes.

En totes les accions que realitza l’Ajuntament, s’obliga les empreses adjudicatàries a aplicar la Llei d’Accessibilitat, i a més, treball per aplicar mesures d’accessibilitat en serveis municipals, com la versió web accessible, en els museus i en les plaques turístiques de la ciutat, la retransmissió del Ple en la llengua de signes. Això significa que Alcoi és un lloc que pensa en tota la ciutadania, independentment de la seua situació.

“Som el govern que més ha treballat per millorar l’accessibilitat en aquesta ciutat, ja que, estem convençuts de la importància de tindre un Alcoi adaptat a totes les persones. L’accessibilitat en la nostra ciutat és fonamental per a nosaltres en tots els àmbits, i volem que les entitats i tots els seus associats, participen i ajuden en la priorització de les actuacions”, ha indicat Jordi Martínez.

A més, també ha recordat que: “No treballem només en el pla d’Accessibilitat, per a nosaltres és un tema transversal i que apliquem a totes les obres que es porten a terme. Hem treballat molt i ho seguirem fent, continuarem invertint per tindre la ciutat més accessible possible”.

En aquesta reunió es va explicar que fins ara, s’han fet el 79% del Pla d’Accessibilitat de 2015. En juliol començaran diverses obres d’accessibilitat en diferents barris de la ciutat, i es destinaran 279.350 euros de la partida de 500.000 que estava prevista al Pressupost Municipal per al Pla d’Accessibilitat 2020.

La diferència és que una vegada es van optar les empreses a l’adjudicació, es van presentar ofertes per un import inferior, donada l’alta competència existent, i per aquest motiu l’Ajuntament ha aconseguit estalviar diners.
La quantitat sobrant passarà a les actuacions del Pla 2021, algunes de les quals ja s’estan duent a terme com les obres de Sant Nicolauet, o les de Sant Mateu que ja han finalitzat.

Les obres que van a fer-se als diferents barris, estan dividides en quatre lots per barris, i totes elles tenen un termini d’execució de quatre mesos, és a dir, que s’hauran de finalitzar en octubre. Entre les accions que es duran a terme estan els guals per als vianants, embornals, senyalitzacions de la via i verticals, escocells, rebaixes de plataforma, passos de zebra, reubicació de fanals, i semàfors, l’adaptació dels semàfors amb senyalització visual i acústica, escales, papereres, places d’aparcament, pilons, voreres i l’asfaltat de la calçada.

També s’estan fent obres, o s’han fet, fora del Pla d’Accessibilitat. Per exemple, es van dedicar 139.007 euros en obres al barri de Els Clots, als aparcaments del carrer Alacant, Sant Joan i Sant Bonaventura, millores als Carrers Gurugú i Sant Mateu, carretera de Banyeres, Mestre José Ribera Montes, La Sang, La Sarga, rotonda carretera Font Roja, Barri Les Llometes i a la casa Consistorial.

A més, durant l’any passat es van executar obres de reurbanització al carrer Sant Francesc, plaça Ramón i Cajal i Sant Mateu. Aquestes actuacions van fer més accessibles alguns espais de la ciutat, i van tindre un cost total de 362.939 euros.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *