foradia subscriutegrat

Signada la cessió de travessia de la Nacional 340 a l’Ajuntament d’Alcoi

Amb aquest acord el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, es compromet a la construcció de la rotonda d'accés Nord de la ciutat

Durant el matí del 15 de juliol ha tingut lloc la signatura entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, i l’Ajuntament d’Alcoi, d’un conveni en el qual s’ha acceptat la travessia de la carretera N-340 al seu pas per Alcoi al govern local, exceptuant el Pont Fernando Reig, que per la seua rellevància, continuarà sent titularitat d’aquest Ministeri.

Des de fa més de 10 anys, el govern d’Espanya no accepta cessions de travessies a canvi d’una inversió o quantitat econòmica, però aquest és un cas a part, ja que es dedicaran 1.500.000 euros per a la nostra ciutat. Concretament, 900.000 euros seran per a la construcció de la rotonda d’accés nord, que el Ministeri finançarà, i els altres 600.000 que ja es van invertir per a l’estabilització de la Vaguada, quan es va haver de fer una actuació d’urgència en un espai que no era de la seua titularitat.

En la reunió que s’ha fet amb Demarcació de Carreteres, s’ha comunicat el projecte de la rotonda i s’ha enviat al Ministeri perquè el revise i aprove. A més, també s’ha inclòs dins de les actuacions prioritàries en entorns urbans.
Amb la cessió de l’N-340, l’Ajuntament podrà dur a terme diferents projectes que milloraran la vida de la ciutadania, i que fins ara no els podia realitzar, ja que s’havien d’adaptar a la normativa del Ministeri, que és molt més restrictiva i complicada que les de planificació urbana. És per aquest motiu que ja es podran fer projectes com el semàfor de la Beniata per a facilitat el pas de les persones que baixen des de Sant Pancraç, millorar l’accés des d’Alacant, la reordenació de Els Alçamora, Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert per tal de millorar la mobilitat sostenible, o també, adaptar alguns aspectes del Pla General que eren complicats d’executar amb la normativa del Ministeri.

Segons ha destacat l’alcalde alcoià, Toni Francés: “Després de més de 10 anys de reivindicacions ha sigut aquest Govern Municipal el que ha aconseguit que la cessió de la travessia tinga a canvi una inversió del Ministeri. Han sigut molts anys de reunions per a poder arribar finalment a aquest acord que serà molt beneficiós per a Alcoi”.

La cessió de la travessia està pendent des de que va acabar la construcció de la circumval·lació, però que en els diferents Governs que hi ha hagut, el Ministeri sempre havia al·legat que no poder haver-hi cap compensació per la cessió.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *