foradia elgrat

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica valora positivament l’acte sobre la República

Aquest acte va tindre lloc a Alcoi i va ser un debat que des del Fòrum han qualificat de "intens i interessant"

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, va celebrar a Alcoi l’acte ‘República: passat, present i futur’, en el qual, segons han explicat va ser un “debat intens i interessant”, en el qual es “va fer valdre el model polític republicà. Un model ple de contingut democràtic en contraposició a l’actual monarquia, imposada i no votada per la ciutadania”.

“Volem, que el parlar de república i de Memòria Històrica i democràtica, deixe de ser un tema tabú, que es faça pedagogia a les escoles, instituts i universitat, i així normalitzar i mostrar públicament la veritat, la informació correcta sobre la història i sobre el sistema polític republicà”, indiquen des del Fòrum, que afegeixen que: “Al segle XXI necessitem avançar en drets democràtics i igualar-nos a aquells Estats de la UE amb els que, ara per ara, la diferència en valors democràtics amb relació a l’Estat Espanyol és bastant notòria”.

En el debat es va posar de manifest que hi ha deficiències democràtiques clares en temes judicials, legislatius, de mitjans de comunicació lliures no controlats per grans poders mediàtics i de llibertat d’expressió, fent referència a la Llei Mordassa.

“Des del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, animem a les organitzacions polítiques, sindicals i civils, així com al conjunt de la ciutadania a tirar endavant un projecte republicà, més participatiu, just i democràtic, i no quedar-nos ancorats en el model polític monàrquic de 1978. Demanem a la societat, participar, parlar, debatre, negociar, i avançar per millorar la qualitat democràtica de l’Estat Espanyol des de la seua realitat plurinacional. La ciutadania ha de poder decidir mitjançant referèndums quin model polític vol, sense haver-hi de, com ha passat a Catalunya, patir presó, exili o sancions econòmiques per exercir dret democràtic bàsic en qualsevol democràcia real”.

L’exposició ‘Artistes de l’Exili i la Lluita’ es podrà visitar al Centre Cultural Mario Silvestre fins al mes de setembre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *