foradia subscriutegrat

Alcoi aconsegueix les primeres ajudes dels fons de Recuperació de la Unió Europea

En la primera convocatòria de subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les Entitats Locals, la nostra ciutat rebrà prop de 220.000 euros

El Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, ha comunicat les subvencions per a projectes de transformació digital i modernització de l’Administració per als municipis de més de 50.000 habitants. Se subvencionaran projectes que complisquen els requisits establits en la convocatòria. Cada localitat tindrà un import màxim i a l’Ajuntament d’Alcoi li han tocat 218.970 euros, dels 92 milions d’euros consignats en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, però, cal destacar que la ciutat rebrà un total d’un milió d’euros per a la modernització de l’administració al llarg dels anys 2021, 2022, i 2023.

En Alcoi està previst desenvolupar-se dos projectes: vídeo actes, i targeta ciutadana. Pel que fa al vídeo acta, s’adquirirà un programa de gestió dels vídeos actes de l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar la relació amb la ciutadania i augmentar la transparència de l’organització municipal. El sistema permetrà l’accés als vídeos corresponents a les diferents sessions plenàries de l’Ajuntament.

Altres dels objectius d’aquesta iniciativa són gestionar en format digital les actes dels plens de la Corporació, donar fe legal de les actes en format digital amb la signatura electrònica, facilitat l’accés a les actes dels plens, articular un flux de treball per a l’aprovació i posterior publicació de les actes dels plens, agilitar i reduir els costos i terminis de la tramitació de l’actual sistema en paper, normalitzar simplificar la tramitació administrativa, reduir errors en el procés de tramitació, permetre i organitzar la intervenció dels agents responsables de la tramitació de les convocatòries de plens i el seu tractament posterior, establir una via de comunicació a través d’internet amb el ciutadà perquè estiga informat de l’activitat municipal, i facilitat l’accés als continguts de les actes dels plens a les persones amb discapacitat auditiva.

L’altre projecte, la targeta ciutadana, pretén realitzar la implantació d’un sistema de targeta ciutadana tant física com virtual, que suposarà integrar en una única targeta serveis com l’autobús, carnet d’instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, a l’administració electrònica de l’Ajuntament, i molts altres.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha destacat que: “Els ajuntaments que hem treballat bé podrem accedir a aquestes ajudes de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea, tenim els projectes que s’ajusten a les bases i els presentarem. El nostre ajuntament podrà accedir als fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, transformació digital, d’integració, d’igualtat, projectes que per a nosaltres són presents en totes les accions que duem a terme“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *