lasarga participatius

49 menors de famílies vulnerables participen en les escoles d’estiu

Per tal d'ajudar a aquests xiquets i xiquetes a què gaudeixen d'aquestes activitats s'ha fet una inversió de prop de 20.000 euros, dels quals 17.440 són subvencionats per la Generalitat i la resta són dels fons municipals

Un total de 49 menors de famílies en situació de vulnerabilitat estan gaudint de les escoles d’estiu juntament amb altres xiquets i xiquetes. Aquesta ajuda ha sigut possible gràcies a la subvenció de la Generalitat de 17.440 euros i a l’ajuda de l’Ajuntament de 2.560 euros.

La regidoria de Polítiques Inclusives ha dut a terme aquesta opció d’oci per a que aquests menors puguen formar part en 3 escoles d’estiu situades en diferents barris d’Alcoi. A més, per a aquests xiquets i xiquetes també s’inclou el dinar, un reforç escolar, i una atenció personal seguint els protocols per a la prevenció de la Covid-19.

Una d’aquestes escoles està situada al barri de l’Eixample, a on acudeixen 20 xiquets i xiquetes, en el barri de la Zona Nord són 14 els menors beneficiats, i a Santa Rosa 13. Enguany, el CPEE Tomàs Llàcer no està realitzant la seua escola d’estiu, i per tant, els altres dos menors estan acudint a l’escola del Col·lectiu Somriure, per així donar també l’opció a dos menors amb diversitat funcional. A més, a aquests menors i per als monitors de Somriures s’ha donat un bo per a poder accedir a la piscina de forma gratuïta, ja que l’aigua ajuda en diferents teràpies.

Aranza de Gracia, regidora de Polítiques Inclusives, ha destacat que: “Després de mesos sense escola i d’un confinament llarg, les escoles d’estiu són el contacte amb altres xiquets i una opció d’oci necessària, sobretot, en el cas de menors de famílies vulnerables“.

La regidoria ha volgut afegir que: “l’assistència és voluntària, però des de l’Ajuntament, hi ha un equip tècnic que treballa per a detectar aquelles famílies que poden ser beneficiàries del recurs, així com en fer el seguiment d’aquests menors i el seu entorn perquè tot es desenvolupe amb normalitat“.

Les escoles d’estiu a més d’assegurar als menors en situació de vulnerabilitat un menú saludable una vegada al dia i proporcionar-los temps de lleure i espais a l’aire lliure amb activitats en les quals estan acompanyats, s’inclou un reforç escolar en un any en el qual la desigualtat educativa pel tancament de les escoles s’ha notat més. A més, cal assenyalar, que aquest programa permet la conciliació de la vida personal, laboral, i familiar d’aquestes famílies.

Font: Redacció./

ajualcoi


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *