foradia pressupostparticipatiualcoi

Castalla invertirà més de 180.000 euros per a ajudes a empreses i autònoms

L'objectiu d'aquestes subvencions és ajudar als sectors més castigats per la pandèmia de la Covid-19 i dinamitzar el comerç i teixit empresarial de la localitat

La regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Castalla ha posat en marxa tres línies d’ajudes diferenciades, que sumen un total de 181.643 euros que estaran destinats a ajudes a empreses i autònoms amb la finalitat de dinamitzar el comerç local.

Aquestes ajudes van dirigides a minimitzar l’impacte econòmic que la Covid-19 suposa sobre primes, micropimes, xicotets empresaris, autònoms i professionals. La subvenció prové d’una subvenció de la Diputació d’Alacant, que té una quantia total de 71.991 euros.

Els beneficiats rebran una quantitat màxima de 3.000 euros i van destinats, sobretot, a despesa corrent com la quota d’autònom, lloguer mensual del local, despeses de consultoria, o altres. El termini per a poder presentar la sol·licitud finalitzarà el dia 4 d’agost.

També es llançaran ajudes econòmiques a autònoms i microempreses que hagen vist la seua activitat econòmica afectada per la pandèmia, dins del marc del Pla Resistir II de la Generalitat Valenciana. La quantitat total d’aquesta subvenció és de 69.661 euros, i cada beneficiat podrà aconseguir un màxim de 2.000 euros. Amb aquest pla se subvencionaran despeses corrents com l’arrendament de local comercial, subministraments d’energia elèctrica, aigua o gas, entre altres.

A més, l’Ajuntament ha llançat ajudes econòmiques per als ciutadans castelluts a través de targetes regal per a la seua despesa en establiments de la localitat, amb l’objectiu d’incentivar i promoure el comerç local. En total es posaran en circulació 1.333 targetes de 30 euros cadascuna, la qual cosa suposa una quantitat de 39.990 euros en total.

Els requisits dels sol·licitants seran estar empadronats a Castalla amb una antiguitat d’un any com a mínim, ser major de 18 anys i estar al corrent de les obligacions tributàries. Quant a la data límit per a gastar les targetes serà el 15 de novembre de 2021.

L’edil d’Hisenda, Gema Sánchez, ha explicat que “són unes ajudes molt importants per als sectors que més han patit la pandèmia de la Covid-19 i volem ajudar en tot el que siga possible”. En aquest sentit, Sánchez ha assegurat que “vull posar l’accent en què totes aquelles persones interessades en aquestes ajudes puguen obtenir tota la informació a la web municipal, amb informació diferenciada, ja que cada ajuda té unes particularitats i uns terminis diferents”. A més, Sánchez ha insistit que aquelles persones que tinguen dubtes poden contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) per a resoldre-les a través del telèfon 676 71 27 09 o al correu adl@castalla.org.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *