L’Àgora acull un punt d’informació sobre les ajudes de Generalitat per a l’habitatge
Aquest servei serà presencial i explicaran les quatre línies d'ajuda que ha posat en marxa la Generalitat per a fer reformes de cuines i banys, accessibilitat, eficiència energètica i conservació de l'edifici

Des de la Generalitat Valenciana han posat en marxa quatre línies d’ajuda a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.
És per això que l’Ajuntament d’Alcoi ha facilitat un punt d’informació presencial a l’Àgora, per a poder aclarir els dubtes d’aquelles persones que estiguen interessades.
Concretament Generalitat ha tret quatre línies d’ajudes. La primera d’elles és la d’ajudes a l’impuls de l’IEEV CV 2020. Anterior aquest document es coneixia com a ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis). En aquest document s’avalua l’estat de conservació d’un edifici, les condicions d’accessibilitat i l’eficiència energètica. Els edificis amb més de 50 anys han de fer l’IEEV CV i renovar-lo cada deu anys segons la normativa autonòmica. En aquesta ajuda, se subvenciona els honoraris de l’elaboració de l’IEEV CV, 20 euros per habitatge, i 20 per cada 100 metres quadrats de local, sense superar el 50% del cost total del IEEV, i fins a un màxim de 500 euros per edifici.
La segona, són les Ajudes Renhata 2020, que inclouen la reforma de les habitacions humides, com la cuina, banys o safaretjos, l’adaptació per a persones amb diversitat funcional, o la instal·lació de sistemes integrals de domòtica per a persones amb mobilitat reduïda.
La tercera línia d’ajudes està destinada a l’eficiència energètica, en la qual es donaran ajudes per a obres per a millorar l’aïllament de l’edifici i la climatització, o instal·lació de sistemes d’energia renovable.
Per últim, en la quarta línia d’ajudes se subvencionaran aquelles actuacions que estiguen destinades a la conservació i l’accessibilitat. Aprofitaran per a les millores que s’hagen identificat com a necessàries en l’IEEV CV.
Maria Baca, regidora d’Habitatge ha explicat que: “hem considerat necessari poder oferir un punt d’assessorament per ajudar a sol·licitar aquestes ajudes tan importants per garantir el dret a un habitatge digne de totes les persones, especialment aquelles que més el necessiten. Aquestes ajudes poden servir perquè moltes persones puguen millorar els seus habitatges, fent-les més eficients energèticament i accessibles. A més serveixen per a reactivar al sector de la construcció“.
Per tal d’assistir al punt presencial que s’ha habilitat a l’Àgora per a aclarir dubtes tots els dijous, s’ha de demanar cita al telèfon 965 53 72 01.
Comenta i participa-hi