foradia pressupostparticipatiualcoi

Oliva prepara la segona edició de la Fira del Fil

Comptarà amb una organització interdepartamental amb l'objectiu d'oferir una fira completa, amb diferents activitats per a promoure i destacar aquesta especialitat artesanal que ha assolit tant de renom en el municipi

La regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada per Josep Escrivà, amb l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil, han organitzat la segona edició de la Fira del Fil, que se celebrarà a finals d’octubre.

L’esdeveniment tindrà una organització interdepartamental per tal d’oferir una fira completa i amb diverses activitats per a promoure i destacar aquesta especialitat artesanal que és tant important per a la localitat.

Escrivà es va reunir amb Maria Tomás i Teresa Tomás, presidenta i membre de l’Associaicó de Boixeteres i Artesanes, amb el regidor de Museus i Patrimoni Arquitectònic i Artístic, Julio Llorca, la regidora de Festes, Yolanda Navarro i el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat.

Durant l’encontre, el regidor de Participació Ciutadana, va presentar algunes activitats com l’exposició que tindrà com a fil conductor els edificis de l’Enginy i la Torre de la Comare, o les danses i la música tradicional, que també estarà present en la Fira, i també la col·laboració amb la Federació de Falles, que mostraran l’artesania dels seus vestits. Per altra banda, també es duran a terme rutes guiades, hi haurà un trenet, i se celebrarà la setmana gastronòmica.

L’activitat està prevista realitzar-la al Centre Polivalent, durant l’última setmana d’octubre, amb totes les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries. “L’any passat, en la primera fira del fil, vam optar per un format segur que poguera desenvolupar-se en el context actual, i va ser un èxit, ateses les circumstàncies”, ha indicat Josep Escrivà.

“Vam idear el nou format de la Fira del Fil, per adaptar-lo a les mesures enfront de la Covid-19 i enguany volem seguir ampliant aquest format, en el qual volem integrar la tradicional trobada de boixeteres, tallers formatius, i diverses activitats dirigides a la participació ciutadana d’Oliva, i que començaran unes setmanes abans”, ha comentat Maria Tomás.

Escrivà també ha destacat la col·laboració d’altres regidories per tal d’enaltir la fira i ha afegit que, si les condicions acompanyen, l’any que ve es farà més internacional, ja que eixa era la idea inicial.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *