foradia subscriutegrat

El Govern de l’Estat ajuda a Gandia amb 1,7 milions d’euros

Aquests diners són per a pal·liar els danys que va produir el temporal Glòria en gener de 2020

En gener de 2020 un fort temporal va causar diversos danys per molts municipis del País Valencià, entre ells Gandia, que ja ha rebut més de 5% del total d’ajudes del Govern d’Espanya, que es van destinar a les localitats afectades per aquesta borrasca, Glòria.

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia, i Josep Alandete, vicealcalde, han explicat que la quantitat total que rebrà Gandia és d’1.699.224 euros, una quantitat que en alguns casos, supera el total de diners que ha rebut alguna província en el seu conjunt.

L’alcalde a més, ha afegit que: “L’Ajuntament de Gandia ha tornat a demostrar el seu múscul tècnic i polític en aconseguir aquestes ajudes milionàries. Podrem restituir béns i espais municipals a més de regenerar”. També ha volgut recordar que després d’un mes i mig després del temporal, la platja de Gandia ja va començar la temporada amb els serveis en marxa: “Aquest desplegament que realitzarem com a administració va suposar una forta mobilització de recursos propis com a administració local, i ara, el govern central ens compensa per tots aquells danys que patirem no només amb el temporal Glòria, sinó amb tots els que la van succeir”.

Els diners que rebrà Gandia van a destinar-se en cinc intervencions: la reparació dels danys produïts al llit, marges, i passejos laterals del tram urbà del riu Serpis; la restitució del passeig al costat al riu Sant Nicolau entre el pont de la Goleta i el marge esquerre del riu; la restitució del límit entre la zona verda del carrer Eivissa i el marge esquerre del riu Sant Nicolau; la reparació de les cobertes inclinades de l’Església de Sant Roc – Capella del Beato; i per últim, la reparació de danys al passeig marítim Neptú.

José Manuel Prieto ha afirmat que aquestes intervencions suposen “un repte”, ja que “hem de donar-nos pressa per procedir administrativament. Algun dels projectes ja estan avançats i estem segurs que complirem amb tot el necessari en temps i forma”.

L’alcalde també va agrair al govern d’Espanya les ajudes a la ciutat, i “l’aposta de regeneració d’espais urbans que estem fent”.

Per la seua part, Josep Alandete, ha valorat que aquestes ajudes demostren que “Gandia i les seues polítiques per seguir avançant cap a una ciutat amable, la regeneració urbana, faça possible que la ciutadania recupere espais públics com és el cas del passeig Marítim”. El vicealcalde també ha agraït a l’equip tècnic de l’Ajuntament el treball que han fet des de tots els departaments per rebre subvencions i ajudes: “En un moment com el que estem vivint, aquestes aportacions d’altres administracions ens permeten generar ocupació i revitalitzar l’economia”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *