foradia subscriutegrat

Es presenta la programació de la Fira i Festes de Gandia 2019, evolucionada amb nous espectacles i formats

L'acte inaugural, el divendre 27 de setembre, a les 20.30 hores, comptarà amb l'actuació de la companyia belga Cirq'ulation Local i un espectacle de focs artificials de proximitat realitzat per la pirotècnica Ricardo Caballer

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el regidor delegat de Cultura, Nahuel González; el regidor delegat de Política Festiva i Escena Urbana, Jose Manuel Prieto; i Joan Muñoz, director General de Cultura Festiva i Fira i Festes, han comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar la programació de la Fira i Festes de Gandia 2019, que tindrà lloc del 27 al 30 de setembre.

Una edició de la qual Diana Morant ha destacat que ha estat programada i treballada amb molta estima, perquè “les polítiques culturals i festives a la nostra ciutat han crescut en mitjans humans i econòmics, ja que és una aposta d’aquesta legislatura“.

Nous formats

L’alcaldessa ha afirmat que es tractarà d’una Fira i Festes continuista, però que incorporarà novetats que s’afegiran als elements ja tradicionals com el Tio de la Porra, els mercats tradicionals o la pilota valenciana. “Volem que siga una edició innovadora per al projecte de la Fira i Festes, que incorporarà nous formats i espais“.

Sobre els formats nous, Morant ha destacat el “Tardeo de la Fira“, que es desenvoluparà a la plaça del Tirant al llarg de tota la vesprada fins que comencen les activitats de la programació habitual, i que té com a objectiu cobrir les necessitats del públic més jove; o la iniciativa (In)Fusió Valenciana, que es desenvoluparà a la plaça de l’Escola Pia i que farà valdre la riquesa musical valenciana. Pel que fa als nous espais, la plaça de Loreto acollirà la Fira Auto Gestionada (FIGa).

Característiques

Sobre les principals característiques de l’edició que començarà el pròxim 27 de setembre, l’alcaldessa n’ha destacat tres: la primera d’elles és la qualitat dels espectacles. “Tornem a fer una aposta per la qualitat dels espectacles. El departament ha treballat durant tot l’any per portar a les millors companyies i espectacles” ha afirmat l’alcaldessa, qui ha destacat en aquest apartat el doble acte inaugural amb el Tio de la Porra al matí i l’acte que es desenvoluparà a partir de les 20.30 hores i que comptarà amb un espectacle de circ a càrrec de la companyia belga Cirq’ulation Local i uns focs artificials de proximitat realitzats per la pirotècnica Ricardo Caballer.

Aquests dos actes tindran una continuïtat en la qualitat oferida a la ciutadania en els espectacles durant aquests dies i que anirà a càrrec de gairebé una vintena de companyies premiades en nombrosos festivals nacionals i internacionals que oferiran 55 representacions de circ, dansa, humor, acrobàcies, teatre visual i gestual, titelles, música clown… Activitats que deixaran bocabadats a tots aquells que s’acosten al passeig de les Germanies durant el matí, la tarda i la nit.

La segona característica serà el carrer com a escenari principal de l’activitat d’espectacles fixos i itinerants, on destacarà 1 correfoc doble protagonitzat per les colles de Dimonis Correcagarneres de Terrateig i Dimoli del Grau de Gandia.

Finalment, Morant ha destacat que serà una Fira molt igualitària i inclusiva, ja que pretén compensar les desigualtats de gènere que també es produeixen al carrer. Per a això, el consistori ha organitzat per primera vegada una partida de raspall competitiva que tindrà el seu trofeu i que comptarà amb les millors representants femenines d’aquesta modalitat de pilota. En aquest àmbit, l’alcaldessa ha recordat el protagonisme de la dona en el cartell anunciador d’aquest any i que es tornarà a comptar amb Punts Violeta, per informar i assessorar sobre la violència masclista, en els espais de major concurrència.

Varietat d’estils musicals

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Nahuel González, ha presentat les actuacions musicals de la Fira i Festes de Gandia, “que serà molt variada, amb estils musicals diferents i pensada per a totes les edats… On la col·laboració público-provada, també ha estat fonamental. Serà, en definitiva, una Fira que marcarà època i que serà recordada durant molt de temps”. Així, hi ha tres escenaris per a les actuacions musicals: d’una banda, el PARC DE LA FESTA (parc Ausiàs March), l’espai de referència per a la gent jove, de divendres a diumenge, des de la mitjanit fins a les 6.30 de la matinada. Divendres, “Coco Loco on tour”. Amb Actuacions del Dj’s Medardo de la Paz, Alex Alvarez i Pablo Mas. Dissabte, “Falkata”: Actuacions dels Dj Roberto Sansixto, Ivan Suel i Javi Mengu.I diumenge, de 19.30 a 00.30 h, el Pirata Rock Meeting, amb indie i pop rock d’alt nivell:  Capa de Plàstic, Valira i Miss Caffeina com a plat principal de la nit. A partir de les 00.30 h: “Bacarrà on tour”, amb les actuacions dels Dj Vicente Simo, Dael Debon i Mambo, entre d’altres.

Fira al carrer  

Finalment, el Director general de Cultura Festiva i de la Fira i Festes de Gandia, Joan Muñoz, ha recordat els diferents espais on es desenvolupa la gran majoria de les activitats i actuacions de carrer de la Fira. S’instal·laran 3 mercats: MERCAT TRADICIONAL VALENCIÀ (C/ Vallier, Mesquita del Raval i pl. de Sant Josep); MERCAT RENAIXENTISTA (C/ Duc Alfons el Vell, dels Arcs, Ausiàs March i Passeig); SÓC ÀRAB (plaça rei en Jaume I), entre altres escenaris destacats.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *