foradia subscriutegrat

Mónica Oltra visita el nou Centre Específic per persones amb malalties mentals d’Alcoi

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, ha destacat que: "El CEEM d'Alcoi treballarà amb persones amb malalties mentals per a ajudar-les a tindre un projecte de vida independent"

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat Alcoi per a veure de primera mà el nou Centre Específic per a persones amb malalties mentals cròniques (CEEM) que donarà serveis residencials a les persones amb aquests tipus de malalties fins que puguen tindre un projecte de vida independent.

La consellera ha informat que té previst que “a finals del mes de setembre o principis de mes d’octubre comencen a entrar els primers i primeres usuàries”.

Durant la visita, Oltra ha estat acompanyada per l’alcalde alcoià, Toni Francés, i altres membres de la corporació municipal.

“És un centre molt esperat per la ciutat d’Alcoi, que ens permetrà donar aquest servei”, en un moment en el qual, “s’està parlant molt sobre la salut mental, ja que la pandèmia ha agreujat molt aquestes situacions”.

Mónica Oltra també ha indicat que el seu Departament ha destinat una subvenció de 3.268.620 euros en aquestes instal·lacions a les quals se sumen als 349.192 per a equipament, tot, dins del Pla Convivint d’Infraestructures Socials de la Generalitat.

El centre tindrà 40 places organitzades per unitats de convivència “per a persones que requereixen aquest tipus de recursos en una etapa de la seua vida, fins que tinguen autonomia suficient per a poder tornar a la seua comunitat en unes condicions d’habilitats i autonomia suficients”.

A més, en la visita a Alcoi, la vicepresidenta ha signat la renovació de l’acord amb la Fundació Mariola per a la gestió, durant 15 anys més, de la residència de persones majors Mariola, de la qual és titular la Generalitat.

Des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives està previst invertir, també a través del Pla Convivint, un milió d’euros per a dotar al centre d’habitacions amb menor ocupació i adaptar les seues instal·lacions a l’experiència adquirida durant la gestió de la pandèmia.

L’objectiu principal del Pla Convivint, és dotar a la Comunitat d’una oferta de recursos públics acorde a les necessitats “que pose fi al dèficit de places públiques en tots els sectors arrossegat durant anys”, i a més, crear prestacions “dignes i nou model de serveis socials centrat en la proximitat, municipalisme i ordenació de competències”.

En la visita la vicepresidenta també s’ha reunit amb l’equip de serveis socials d’Alcoi, i els ha felicitat pel seu treball, la seua professionalitat i el seu compromís amb el nou model d’atenció Ciutadana a través de serveis socials “dignes i de qualitat”.

Mónica Oltra ha volgut destacar també la col·laboració del seu departament amb l’Ajuntament alcoià que ha permés reforçar l’atenció primària. Aquesta col·laboració s’ha traduït en un augment progressiu als últims anys del pressupost dirigit als programes dels serveis socials municipals d’Alcoi, que ha passat de 70.096 euros, destinats als 792.350 euros de finançament d’aquest any, el que suposa un 1.030% més d’inversió.

Aquest augment ha permés multiplicar per 11 la capacitat de contractació de professionals, ampliant les plantilles de personal dels equips de serveis socials i que es cree un equip multidisciplinari amb diferents perfils.

“Ara tenim una ràtio d’un professional especialitat en serveis socials per cada 1.000 habitants, mentre que en 2015 aquesta proporció era d’un per a cada 23.000 habitants”, ha assenyalat la consellera de Polítiques Inclusives.

L’Ajuntament d’Alcoi actualment compta amb 37 treballadores i treballadors, en concret, quatre psicòlegs, quatre tècnics d’integració socials, sis educadores, deu treballadores o treballadors socials, dos assessors jurídics, i onze persones de perfil administratiu.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *