foradia subscriutegrat

La residència de Mariola i el Centre de Malalts Mentals de Barranquet dins del Pla ‘Convivint’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta Mónica Oltra han presentat aquest pla que inclou una reforma integral en aquests dos centres

Ximo Puig, president de la Generalitat, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra han presentat el ‘Pla Convivint’. La regidora en l’Ajuntament d’Alcoi de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia va estar present a l’acte de forma telemàtica.

El pla suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions de tot el territori, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per a col·lectius vulnerables com les persones majors, amb diversitat funcional, infància, dones que han patit violència masclista o persones usuàries de prestacions relacionades amb la salut mental.

La Generalitat serà l’encarregada de finançar aquests projectes, i també s’optaran a ajudes europees i algunes aportacions municipals.

El Pla ‘Convivint’ s’ha elaborat a partir d’un mapa de necessitats, des de l’Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, que ha tingut en compte els indicadors socials i poblacionals, i també la vulnerabilitat i l’edat, així com una demanda de recursos. Les diputacions i ajuntaments han participat en la seua creació a través de l’Òrgan de Coordinació i Col·laboració Administrativa (OCCI), que és l’encarregat de consensuar totes i cadascuna de les actuacions incloses en el pla.

Pel que fa al camp de les persones majors, es contempla fer 100 actuacions i una inversió de 279 milions d’euros, que permetran duplicar el nombre de residències públiques, i multiplicar per 12 els recursos d’atenció diürna, a més d’instal·lar punts d’atenció en les zones rurals. A més, s’impulsaran reformes en 14 residències públiques entre les quals està la Residència de Persones Majors Dependents Mariola.

Respecte a les inversions en centres per a persones amb problemes de salut mental, la xifra que es destinarà serà de 74 milions d’euros, el qual suposarà multiplicar per quatre el nombre de centres públics i garantir l’existència d’un recurs d’aquestes característiques en tots els departaments de serveis socials. Cal assenyalar que, en aquest pla està inclosa l’obertura del Centre Específic de Malalts Mentals del Barranquet de Soler, tant per a places residencials com de centre de dia.

Per la seua part, Aranza de Gràcia, ha destacat que: “Estem satisfets perquè el pla contempla la solució a dues necessitats de la nostra ciutat, d’una banda l’obertura del Centre Específic de Malalts Mentals del Barranquet de Soler que inclourà Centre de Dia, i per una altra la reforma integral de la Residència Mariola del Preventori, unes instal·lacions que seran adaptades i adequades totalment a les necessitats de les persones majors, una necessitat reivindicada durant molt de temps i que per fi serà una realitat”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *