foradia subscriutegrat

A la porta de la Marina i entre salts d’aigua, balses, aqüeductes i brolladors

El lloc perfecte per gaudir de les passejades per la natura

Entre la Serra d’Aitana i Serrella, fent frontera entre les comarques de El Comtat i la Marina Baixa, encara que pertany a la primera d’elles, està ubicada la població d’Alcoleja.

Aquest és una localitat típica de muntanya, a 739 metres per damunt del nivell del mar, que es creu que va ser poblada pels moriscos fins que van ser expulsats en 1609 per Felip III. Alcoleja actualment té una població d’uns 180 habitants, però encara que siga un poble menut, és perfecte per a desconnectar i gaudir de la natura, al costat de la serra més alta de tota la província, la d’Aitana (1535 m).

Per ser el poble que està més a prop del cim de la Serra d’Aitana, i el més alt d’Alacant, hi ha moltes excursions a peu per la zona que tenen el seu inici en aquest municipi. Però a més, per als amants de la bicicleta, també es poden fer rutes amb aquest vehicle pel Port de Tudons. El seu termini municipal també és perfecte per aquells aficionats a la caça i a la recol·lecció d’esclata-sangs durant l’hivern.

Algunes de les principals rutes que es poden fer des d’aquest poble són a la Serra Carrascal, la ruta circular a la Font de l’Arbre o a la Cima de Serella, a la Font de la Forata, les simes del Partagat o pel Port de Tagarina.

Als voltants d’Alcoleja es poden trobar salts d’aigua, balses, aqüeductes, i brolladors, o passejar a prop del riu Frainós.

Entre el patrimoni històric i cultural que es pot veure al municipi estan les restes del Palau i la Torre dels Marquesos de Malferit, que van ser els senyors d’Alcoleja, i que està al costat de l’Església Parroquial de Sant Vicent Ferrer. Un altre dels seus punts d’interés és la seua pedania Beniafé, en la qual es pot visitar l’ermita de la Mare de Déu dels Desemparats, que es va construir al segle XVIII.

Font: Belén Rivas./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *