foradia subscriutegrat

Les víctimes de violència i els col·lectius vulnerables tindran ajudes per a l’habitatge

En total seran 93.597 euros que Alcoi ha rebut de la Vicepresidència Segona I Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat valenciana, i un 30% es destinarà a oferir allotjament o solució residencial immediata a les persones beneficiàries, i la resta, serà per a ajudar amb el lloguer o el preu d'ocupació de l'immoble

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, ha donat a l’Ajuntament d’Alcoi una subvenció de 93.597 euros que es destinarà a facilitat una solució residencial immediata, o a ajudar amb el lloguer, a les persones víctimes de violència de gènere, o a aquelles que hagen patit desnonament del seu habitatge habitual, persones sense llar i altres que estiguen en situació d’especial vulnerabilitat.

Les ajudes estan dins del Programa que va a desenvolupar-se per part de les entitats locals dins del Pla Estatals 2018-2021 i la resolució ha sigut publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del passat 6 d’agost.

Les bases de la concessió indiquen que el consistori haurà de destinar el 30% de l’import total de l’ajuda concedida a la posada a la disposició d’un allotjament o solució residencial immediata a persones que es troben en les situacions d’especial vulnerabilitat anteriorment esmentades.

La resta, el 70% de l’import total de la subvenció concedida serà per a ajudes directes per al pagament del lloguer d’un habitatge adequat o del preu d’ocupació de l’immoble de titularitat privada o sobre qualsevol allotjament o dotació residencial susceptible de ser ocupada per les persones beneficiàries.

Maria Baca, regidora d’Habitatge, ha mostrat la seua satisfacció per “la concessió d’aquesta subvenció, que va complementar el treball realitzat per l’Ajuntament d’Alcoi per a garantir l’accés a un habitatge digne a qualsevol persona en situació de vulnerabilitat”.

El consistori alcoià serà el que determinarà prèviament els criteris de selecció, adjudicació de l’ajuda, i la seua quantia segons els informes que emeten els serveis socials, així com els terminis i mètodes de pagament de la subvenció. També correspondrà al consistori la possibilitat d’efectuar pagaments i abonaments a compte i de fixar els terminis i la forma de justificació per part de les persones beneficiàries.

La condició de persona vulnerable la determinarà la valoració emesa per Serveis Socials, que atendrà les circumstàncies personals de cada persona. En aquest sentit, es tindrà en compte si la persona sol·licitant té problemes de salut mental, o diversitat funcional, si són persones joves extutelades per la Generalitat o d’avançada edat, si són persones exrecluses, sol·licitants d’asil, o persones migrants vulnerables, independentment de la seua situació administrativa i altres situacions similars.

Aquestes ajudes es donaran en règim de concessió directa i la quantia serà determinada per l’Ajuntament, depenent de les circumstàncies personals de la persona beneficiària i de conformitat amb l’informe emés pels Serveis Socials.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *