foradia subscriutegrat

La regidoria de Polítiques Inclusives inicia el Pla d’Oci

Aquest programa està dedicat a les persones en situació d'exclusió social, ja que una de les conseqüències és la falta d'oci actiu

La regidoria de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi, ha detectat que una de les principals conseqüències que pateixen les persones en situació d’exclusió social és l’aïllament social, la falta d’oci actiu, i la dificultat d’accés als recursos culturals i esportius.

Aquesta situació s’ha pogut veure agreujada amb la pandèmia, i per això des d’aquesta regidoria, treballant amb l’equip tècnic del consistori, s’han preparat diversos programes, i s’ha creat un Pla d’Oci.

Segons argumenten des d’aquesta àrea: “L’ésser humà per a tindre una vida tan completa com siga possible, no sols requereix disposar d’un treball i una remuneració econòmica, sinó també realitzar activitats que li aporten entreteniment, en les quals compartir el temps amb persones amb les mateixes inquietuds, per a establir relacions socials, conéixer i gaudir de l’entorn en el qual viu, tindré accés a la cultura i poder fer activitat física”, i aquests són alguns dels objectius que s’han plantejat dins del Pla d’Oci dels Serveis Socials de la regidoria de Polítiques Inclusives d’Alcoi.

L’equip tècnic ha comptat amb la col·laboració de tècnics d’altres regidories, com Participació Ciutadana, Turisme, Esports o Medi Ambient, i han preparat activitats amb tot el que ofereix la nostra ciutat, amb l’objectiu d’enfortir les relacions entre un equip interdisciplinari per a treballar i col·laborar amb la finalitat de millorar la situació de les persones que viuen a la ciutat d’Alcoi.

Les activitats es faran amb diferents grups, que estan formats per un nombre delimitat de persones, provinents de diversos programes de Serveis Socials, per a facilitar l’establiment de xarxes socials, tenint en compte la situació sociosanitària actual i les restriccions d’aquesta.

Algunes de les propostes que es duran a terme en el Pla són: ‘A l’ombra dels xiprers: una visita guiada i teatralitzada al Cementeri d’Alcoi’, un taller sobre ‘Com gestionar l’Alimentació en els xiquets’, la ruta ‘Alcoi en temps de guerra’, i un taller de ‘Menjar real i sostenible’. En la segona part de la programació les activitats són: una ruta per la Via verda, una visita al Muboma, la ruta ‘Alcoi Modernista’, o una vista al Complex Esportiu Municipal Eduardo Latorre.

Per a fer-les es comptarà amb personal específic o especialitzat, i per això s’ha col·laborat amb empreses alcoianes, que han vist com la seua activitat laboral s’ha minvat per la situació creada per la Covid, és a dir, que aquest pla també ajuda que empreses alcoianes de sectors com el turisme, o la nutrició, entre altres, puguen recuperar-se de la crisi provocada per la pandèmia.

El programa està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i per la Conselleria d’Igualtat i Benestar Social, ja que és una de les accions d’Innovació Social que planteja aquest programa per a millorar la situació sociolaboral de les persones en situació o risc d’exclusió social.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *