foradia subscriutegrat

Els Itineraris d’Inserció Soci-Laboral van anar de ruta al Molinar

Els participants d'aquest programa van estar acompanyats en aquesta ruta, que es va celebrar el divendres passat, pels regidors Aranza de Gracia, de Polítiques Inclusives, i per Jordi Silvestre de Transició Ecològica

Durant el divendres passat els participants dels Itineraris d’Inserció Soci-Laboral van gaudir d’una ruta en la zona del Molinar. Van estar acompanyats per la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia i pel regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre.

L’objectiu d’aquesta visita és el canvi d’entorn d’aquestes persones que estan en risc d’exclusió social perquè estiguen en un entorn més lúdic i a l’aire lliure, a més de la relació entre ells, ampliar coneixements de l’entorn de la ciutat, l’educació en el respecte pel medi ambient així com, motivar la possibilitat d’establir relacions socials, i per tant millorar la seua autoestima personal.

Aquest programa d’Itineraris d’Inserció Soci-Laboral està cofinançat per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020 i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que té com a fi millorar l’ocupabilitat de les persones de la ciutat d’Alcoi que estan en risc d’exclusió social.

L’objectiu principal d’aquest programa és l’acostament de les persones en situació de vulnerabilitat a la integració i a l’ocupació, millorant la seua ocupabilitat.

Els Itineraris fan sessions individuals i grupals que serveixen per a afavorir i reforçar actituds, competències i factors socials per l’ocupació dels participants en el programa.

A més de les competències més específiques de cerca d’ocupació, també es treballen aspectes importants com l’actitud, l’autoestima, i el desenvolupament d’habilitats socials per a eliminar pors i millorar la manera de relacionar-se amb altres persones.

Els professionals que realitzen el programa destaquen que aquesta excursió al Molinar ha sigut un èxit, i que els participants s’han mostrat molt interessats per la part industrial d’aquest lloc de la nostra ciutat.

I és que, ha sigut tant l’èxit, que els mateixos participants han demanat una bústia de suggeriments per a proposar noves activitats i poder transmetre tots els seus interessos.

Aranza de Gracia ha valorat la gran resposta per part dels participants: “Estem molt contents amb aquesta primera ruta realitzada dins dels itineraris d’inserció sociolaboral. Com tots sabem, en aquest programa es treballa en l’ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social pel que són tan important els aspectes de buscar un treball com altres més personals, augmentant la seua capacitat de relació personal, la seua autoestima, comportament i hàbits socials. Per a millorar totes aquestes habilitats, la realització d’una ruta ha sigut una gran idea perquè ha despertat la seua curiositat, els ha ajudat a conéixer i intercanviar-se telèfons i s’han mostrat proactius proposant noves activitats“.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *