foradia subscriutegrat

‘El Collao’ tindrà millores a les seues instal·lacions amb motiu del 100 aniversari

El projecte té un pressupost de 132.305 euros, dels quals el 58% els aportarà la Diputació d'Alacant, i l'Ajuntament d'Alcoi la resta

L’Ajuntament d’Alcoi vol celebrar el centenari del Camp Municipal ‘El Collao’ amb actes commemoratius. Aquests esdeveniments començaran el divendres amb el primer partit de lliga contra el Betis Deportivo, però, prèviament al partit, a les 21h, es descobrirà una placa commemorativa.

Durant tot l’any es realitzaran més actes per tal de commemorar que el 28 d’agost de 1921 va inaugurar-se aquest mític camp de futbol. Aquell dia de fa ja 100 anys es va fer un festival a benefici dels soldats alcoians ferits en la guerra d’Àfrica participant la banda de música del Regiment Biscaia i la banca de la Creu Roja local. També es van fer proves atlètiques i un partit de futbol entre la selecció local i l’equip del Regiment Biscaia.

El nostre camp és el cinqué més antic d’Espanya, superat per El Molinón de Gijón, El Rubial d’Águila, El Camp d’Esports de Lleida i La Murta de Xàtiva.

A més, amb motiu d’aquest centenari, el govern municipal té previst dur a terme un projecte de reforma i millora de les instal·lacions d’El Collao que se sumaran a les que ja es van fer durant l’any 2020, i que van fer que aquesta instal·lació municipal tinguera una millor imatge als partits de la Copa del Rei.

El cost total d’aquesta reforma és de 132.305 euros, dels quals la Diputació d’Alacant aportarà 77.224 euros, gràcies a la convocatòria d’ajudes econòmiques als Ajuntaments i Entitats d’Àmbit Territorial Inferior al Municipi de la província d’Alacant, per a la construcció, millora, ampliació o reforma d’instal·lacions esportives municipals. L’Ajuntament d’Alcoi invertirà els 55.081 euros restants.

Entre les millores que van a dur-se a terme estan la reforma dels serveis del Gol A i Gol B, amb treballs d’adaptació en la porta, nova col·locació de porta de separació d’accés públic de la zona d’ús restringit i millora en l’accés des de l’exterior. També es millorarà la grada de Gol B, que s’impermeabilitzarà i se li aplicarà un tractament anti corrosió. Es reformaran les instal·lacions interiors dels bars de Gol A i Gol B, es pintarà tota la part exterior del Camp, i es col·locarà el cartell que replicarà a l’original de ‘CAMPO del COLLAO’ amb lletres d’acer pintades en gris plata metal·litzat, que tindrà il·luminació interior amb led’s blancs.

Alberto Belda, regidor d’Esports, ha explicat que: “Des del govern municipal estem treballant per tindre les millors instal·lacions esportives municipals possibles i com no podia ser d’altra manera, també anem endavant amb un projecte per adequar El Collao i tindre les instal·lacions que es mereix l’afició. També és important assenyalar que durant tot un any farem diversos actes per celebrar el centenari de ‘El Collao'”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *