foradia mediambient

La Vall de Gallinera acull la I Edició d’Enclave Cinema

Aquest projecte artístic se celebrarà durant el cap de setmana del 24 i 26 de setembre, i té l'objectiu de promoure el diàleg de l'ésser humà amb la natura per a reinterpretar el territori mitjançant l'art contemporani

El cap de setmana del 24 i 26 de setembre, la Vall de Gallinera acollirà les I Jornades d’Enclave Cinema, una proposta que forma part del projecte global ‘Enclave Land Art’, un projecte artístic que naix amb la filosofia de promoure el diàleg de l’ésser humà amb la natura per a reinterpretar el territori mitjançant l’art contemporani. L’origen d’aquesta iniciativa està vinculat amb la creació d’itineraris artístics en el medi rural, creats a través d’una residència internacional d’artistes de dos setmanes de durada.

Dins d’Enclave, ‘Enclave Cinema’ és una novetat, i serà una plataforma vinculada amb la vessant audiovisual. Es projectaran curtmetratges d’un festival convidat. La selecció de curts s’ha realitzat des del prisma de ‘Mirades: mirada pròpia, mirada interior, i territori’, com a complement al concepte proposat a la residència artística Enclave Land Art.

En Enclave Cinema es comptarà amb la presència de persones vinculades a les diferents produccions projectades durant el cap de setmana, amb l’objectiu de generar una plataforma de discussió sobre les propostes entre el públic assistent mitjançant debats i col·loquis participatius.

FESCIMED, el Festival Internacions de Cinema per la Memòria Democràtica, serà el festival convidat en aquesta primera edició. FESCIMED és una iniciativa de l’Associació Cultural Art i Memòria, un col·lectiu format per professional de diferents àmbits com actors i actrius, cineastes, productors, fotògrafs, guionistes…

Per a l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, “aquestes accions dignifiquen i vertebren la cultura al món rural, considerant la cultura com un dels agents per a combatre el despoblament”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *