lasarga subscriutegrat

Nous convenis sobre la gestió i manteniment del Museu Etnològic de la Vall de Gallinera

Aquestes col·laboracions s'han signat entre l'Ajuntament de la localitat, i la Unió Cultural d'Amics i Amigues de la Vall de Gallinera, propietaris d'aquest museu des dels anys 90

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera i la Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera han signat dos convenis sobre l’ús compartit del Museu i la creació de l’arxiu de publicacions sobre la Vall de Gallinera.

En el primer d’ells es parla sobre l’ús compartit del Museu Etnològic de l’Almàssera dels Moltó d’Alpatró, propietat de la Unió Cultural des dels anys 90, i per tant es pretén que la gestió i manteniment a partir d’ara siga compartida entre les dos institucions.

Gràcies a aquest acord les cases rurals i allotjaments turístics del municipi podran remetre visitants al Museu, visites que seran gestionades per una persona de contacte de la mateixa associació. A més de les dos entitats, també podran oferir visites guiades les empreses de turisme actiu que vulguen oferir aquest atractiu patrimonial a les seues visites guiades o pacs turístics. Les cases rurals o allotjaments turístics interessats tindran dos períodes a l’any per a presentar la sol·licitud, mitjançant la seu electrònica o a les oficines de l’ajuntament.

Pel que fa al segon conveni entre l’Ajuntament i la Unió Cultural sobre la creació de l’arxiu de publicacions sobre la Vall de Gallinera, pretén ser un punt de recopilació de totes les publicacions que fan referència al municipi, amb l’objectiu de poder estar a l’abast de qualsevol persona interessada com a material de consulta i no de préstec. Les dos entitats es comprometen a aportar a l’arxiu totes les publicacions que obren en el seu poder i que facen referència al municipi.

Aquestes accions, realitzades des de la Regidoria de Turisme i Patrimoni del mateix consistori, s’emmarquen a dintre del I Pla de Turisme de la Vall de Gallinera, un dels reptes marcats per la Corporació Municipal durant aquesta legislatura.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *