foradia camaraalcoi

Els Pressupostos Participatius enceten una nova edició

La finalitat d'aquesta iniciativa és que la ciutadania participe d'una forma directa en aquest procés i establir les seues demandes i preocupacions principals en matèria d'inversió i despesa corrent, i incloure-les en el pressupost anual de l'any següent

Alcoi inicia una nova edició dels Pressupostos Participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi, a través d’un procés democràtic en el qual la ciutadania decideix de quina manera es destinarà una part del pressupost municipal. L’objectiu és que la ciutadania participe d’una forma directa, i establir les seues demandes i preocupacions principals en matèria d’inversió i despesa corrent i incloure-les en el pressupost anual de l’any següent.

La quantitat que destinarà el consistori alcoià per a aquests Pressupostos Participatius és de 400.000 euros, dels quals 320.000 serà per a projectes d’inversió, i 80.000 per a propostes de despesa corrent en béns i serveis.

En aquest procés poden participar persones majors de 16 anys i que estiguen empadronades a Alcoi amb data de 27 de setembre.

Les propostes es poden entregar per tres vies: de forma presencial als tallers participatius, en les urnes, o de forma telemàtica, és a dir, per la pàgina web. Cada persona podrà presentar un màxim de 5 propostes. Haurà d’identificar-se amb el DNI, i les propostes poder formular-se a títol individual o com associació o entitat, i el termini de presentació a les urnes serà des del dia 27 de setembre al dia 17 d’octubre.

Les urnes estaran ubicades a les Biblioteques Públiques d’Alcoi, en el Servei d’Informació i Atenció al Ciutadà, al Complex Esportiu Eduardo Latorre, al Conservatori, a l’Edifici Oròsia Silvestre, al Centre Social ‘Zona Nord’, al Departament de Benestar Social del Camí i d’Isabel la Catòlica, Centre Cervantes Jove, i als Centres de Majors.

En la setmana del 18 al 24 d’octubre els tècnics del Departament de Participació Ciutadana recollirà les propostes de les urnes, i les introduirà al sistema perquè la gent puga fer els avals.

El 2 de novembre començarà el període de valoració de les propostes per part dels tècnics municipals, i el dia 22 s’iniciarà la reformulació de propostes no viables i confecció de la llista de propostes per a votació.

Les votacions començaran el dia 1 de desembre i finalitzaran el 14 de desembre. S’espera que els resultats de les votacions s’anuncien abans del 31 de desembre de 2021.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *