foradia mediambient

Bellreguard tindrà un ‘xec bebé’

Aquesta va ser una de les propostes més votades en els Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Bellreguard ha posat en marxa el ‘xec bebé’. Aquesta iniciativa va ser una de les propostes més votades als Pressupostos Participatius. Les famílies de cada bebé nascut, o adoptat en l’any 2021, rebran una ajuda municipal de 500 euros.

En aquesta edició dels Pressupostos Participatius el consistori ha destinat 50.000 euros, i les propostes més votades han sigut: la construcció d’uns torradors, el pagament de despeses veterinàries i millora de les instal·lacions per als animals abandonats, i l’adequació de les sales esportives. Entre aquestes tres propostes sumen un pressupost de 33.500 euros, és a dir, que sobrava una quantitat de 16.500 euros. És per aquest motiu que des de l’Ajuntament han decidit fer també la quarta proposta més votada, que va ser el ‘xec bebé’, encara que el seu pressupost estimat era de 20.000 euros, però finalment, el Consell de Participació Ciutadana, ha calculat que la quantitat d’euros és suficient per a cobrir aquestes ajudes, i per això es pot dur a terme aquesta iniciativa.

El 50% de l’ajuda serà per a gastar al comerç local, i els requisits per a poder accedir a ella serà aportar el certificat de naixement i acreditar que els pares estan empadronats a Bellreguard, des de, almenys, sis mesos abans de la sol·licitud. La petició de l’ajuda es pot realitzar de forma telemàtica a la web municipal, o de forma presencial fins al dia 31 de desembre.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *