foradia subscriutegrat

El Grup de Danses Carrascal comença la XXXII Setmana de Cultura Popular

Des del diumenge 26 de setembre, i dins de les activitats de la Fira Modernista, fins al diumenge 3 d'octubre hi haurà programació d'activitats

El Grup de Danses Carrascal d’Alcoi ha organitzat la 31 edició de la Setmana de Cultura Popular que començarà el 26 de setembre, fins al dia 3 d’octubre.

Tot començarà el dia 26 amb la XXIX Mostra de Dolçaines i Tabals ‘Memorial Ismael Gisbert’, una activitat que també estarà dins de les activitats de la Setmana Modernista. En aquest acte participaran el Grup de Dolçaines i Tabal de Barxell, i La Cordeta. L’actuació tindrà lloc a les 11:30h a la Plaça Ferràndiz i Carbonell.

El dimecres 29 de setembre serà el torn, a la Plaça de Ramón y Cajala les 17:30h, dels ‘Balls a la plaça infantil’. Es realitzaran balls populars amb la participació dels més joves. També aquest dia, Jordi Carbonell i Carles Llinares duran a terme la IV edició de Contacontes al Carrascal. Aquesta activitat se celebrarà a les 18:30h prop del templet de la Glorieta.

Per al dijous 30 de setembre tornaran els ‘Balls a la plaça’, un acte obert a tots aquells que vulguen aprendre balls populars. La Cordeta i la Rondalla del Grup de Danses Carrascal posaran la música a les 20:15h a la plaça Ramón y Cajal.

L’Encontre Musical Valencià començarà la programació en octubre, amb la participació de l’Associació Cultural l’Aljama de Bétera, ‘Voro de Paterna’, i el Grup de Danses Carrascal, on es mostraran diferents tipologies de cant d’estil. L’acte tindrà lloc a les 20h, a la plaça Ramón y Cajal.

El dia 2 d’octubre arriba l’Aplec de Danses, i la XV Festa de Música, Dansa i Cançons Tradicionals, i comptarà amb una gran participació, en la qual estarà present el Grup Folklòric d’Onil, Grup de Danses les Postisses de València, Atzavara Grup de Ball de Castelló, Coral Agrupación Musical Santa Cecilia del Grau, Rondalla Vinarossenca Mar i Terra, Escola de Danses de Xàtiva, Agrupació Folklòrica El Millars de Castelló i el Grup de Danses d’Alcoi. Aquesta actuació es farà a les 18:30h a l’Amfiteatre Amando Blanquer.

L’últim dia d’activitats tindrà lloc l’Aplec de l’Escola de Dansa, on els alumnes del Grup de Danses Carrascal faran una mostra d’alguns balls populars, a les 18:30h a plaça Ramón y Cajal.

A més d’aquestes activitats, per al dia 17 d’octubre s’ha preparat una excursió guiada a Serelles, la Solana de Mariola que té com a nom ‘El nostre patrimoni natural, la nostra cultura popular’.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *