foradia subscriutegrat

Gandia commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer

Des de l'Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer, i juntament amb l'Ajuntament han realitzat un acte a la plaça Major de la localitat

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer (AFA la Safor), juntament amb l’Ajuntament de Gandia, han organitzat un acte en commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra cada any el 21 de setembre.

Rosa Genís, presidenta de l’associació ha sigut l’encarregada de llegir el manifest a la porta de l’Ajuntament, acompanyada per l’alcalde, José Manuel Prieto, i una gran representació de la corporació municipal.

El lema de la commemoració d’enguany ha sigut ‘Zero omissions. Zero Alzheimer’, i l’eix central de les reivindicacions i propostes que es plantegen des de la Confederació Espanyola d’Alzheimer ha sigut “la importància del diagnòstic precoç com a punt de partida bàsic i imprescindible per a arribar a temps, no sols en la detecció de casos, sinó, sobretot, en la posada en marxa dels necessaris processos d’intervenció terapèutica que han de dirigir-se al conjunt de la família afectada per l’alzheimer o un altre tipus de demència”.

A més, Genís ha explicat que “el diagnòstic és l’eina imprescindible per a reduir les alarmants xifres que representa l’infradiagnòstic d’aquesta malaltia neurodegenerativa, que d’acord amb la Societat Espanyola de Neurologia, pot aconseguir al voltant del 30% de casos sense diagnosticar”.

Després de llegir el manifest s’ha dut a terme la tradicional ‘globotà’ simbòlica, i s’ha desplegat una pancarta commemorativa al balcó de l’Ajuntament.

A més, durant la vesprada, la façana de l’edifici consistorial va estar il·luminada de verd, color que simbolitza aquesta malaltia.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *