foradia aproop

LABORA donarà ajudes per un valor d’1,5 milions d’euros per a dos plans d’ocupació a Alcoi

L'Ajuntament ha aconseguit pràcticament la totalitat de les subvencions sol·licitades, i per això es podrà contractar a més de 80 persones a través dels programes AVALEM JOVES i AVALEM EXPERIÈNCIA PLUS

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) de la Generalitat Valenciana, ha concedit a l’Ajuntament d’Alcoi dos subvencions que sumen un total d’1.555.581 euros. Amb aquests diners es podran fer dos programes amb els quals es contractaran a més de 80 persones sense treball.

A més, Labora ha proposat concedir a Alcoi un import de 987.536 euros per a dur a terme el programa AVALEM EXPERIÈNCIA PLUS, que està destinat a la contractació de persones d’almenys 30 anys, que estiguen inscrites com a aturades en els Espais Labora, dins del marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana.

El consistori alcoià ha aconseguit el 94% de la quantitat sol·licitada, ja que s’havia plantejat contractar a 56 persones durant un període d’un any a jornada completa.

Per altra banda, en l’altra línia s’han aconseguit els 568.045 euros, als quals s’optava per a contractar persones desocupades menors de 30 anys dins del marc del Programa EMPUJU 2021, Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-2020 de la Comunitat Valenciana. Amb aquest import es podrà contractar a 30 persones durant un període de 12 mesos a jornada completa.

També s’han aconseguit altres subvencions del Servei Valencià d’Ocupació amb els quals el consistori ja comptava. Per una part, es destinaran 157.151 euros a contractar 11 persones d’almenys 30 anys per a la realització d’obres o serveis d’interés general. El pla formarà part del programa EMCORP 2021-Avalem Experiència i els contractes seran a jornada completa durant un total de sis mesos.

Per altra banda, també es compta amb 241.358 per a posar en marxa el Taller d’Ocupació ‘Forma’t Alcoi II’, que comprén un itinerari formatiu amb la impartició consecutiva d’un certificat de professionalitat de nivell 1 (operaris auxiliars de Serveis Administratius i Generals), i un altre de nivell 2 (Activitats Administratives en la relació amb el client). Estarà dirigit a 10 persones alumnes-treballadores, i a més es contractarà a un director o directora, i tres docents.

En total, amb la suma de tots els programes que van a desenvolupar-se gràcies a Labora, es destinarà 1.954.091 euros per a contractació de persones desocupades.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *