foradia barnasants

Amb la baixada de la incidència es posa fi a les restriccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que s'ha posat fi a les mesures restrictives que encara estaven vigents al País Valencià. Aquesta decisió s'ha pogut portar a terme, ja que la incidència continua baixant

Pareix que la vacuna està fent el seu efecte i que cada vegada són menys les persones que es contagien de Covid-19. És per això, que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat el final de la majoria de les restriccions enfront de la Covid-19.

Les “noves mesures” entraran en vigor a partir de les 00h del dissabte 9 d’octubre, i estaran vigents fins a una nova resolució.

Puig ha defensat en roda de premsa que la vacunació ha sigut “un instrument positiu per a pressionar l’accelerador de la normalització”.

Entre els nous canvis destaca que decauen els aforaments, i les limitacions horàries a l’oci nocturn i l’hostaleria, així com als esdeveniments i celebracions, cines, teatres, o museus. La mascareta continuarà sent obligatòria en espais tancats d’ús públic i en espais a l’aire lliure on no es puga respectar la distància de seguretat.

L’eliminació d’aquestes restriccions s’ha pogut fer gràcies al fet que la situació continua millorant en general als municipis del territori valencià. Concretament, pel que fa al Departament de Salut d’Alcoi, la incidència ha baixat dels 29 als 21 casos per cada 100.000 habitants, és a dir, que s’ha passat a tindre de 41 a 30 persones amb coronavirus en la zona.

Banyeres de Mariola i Onil, continuen en la mateixa situació, amb cap cas positiu als seus municipis, és a dir, amb incidència 0.

En el cas de Castalla i d’Ibi, també estan igual que en l’última actualització, amb incidències de 9 i 8 respectivament, és a dir, 1 i 2 casos en cadascuna d’aquestes localitats.

Pel que fa a Alcoi i Cocentaina, han baixat les seues incidències des de l’última actualització. Han passat de 40 i 60 casos per cada 100.000 habitants, a 30 i 8 casos. El dimarts en hi havia 24 i 7 persones amb Covid-19 a Alcoi i Cocentaina, i hui dia, les persones positives són 18 i 1.

Finalment s’ha d’assenyalar que la situació a Muro d’Alcoi no ha millorat, ni s’ha quedat igual, sinó que ha empitjorat, i és que ha passat d’una incidència de 42 a 64 casos per cada 100.000 habitants, que traduït en nombre de contagis reals al poble ha passat de 4 a 6.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *