foradia cdturisme

Un tomb pels pobles de les comarques (III)

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià.

A les comarques d’El Comtat, l’Alcoià, i la Vall d’Albaida hi ha una gran varietat de pobles perfectes per a fer una escapada, ja que són molts els atractius que tenen per a oferir. D’altra banda, visitar aquestes zones són perfectes per a relaxar-se a la natura i en les serres. Allí a més poden fer-se diverses activitats com rutes de senderisme, i aprofitar l’ocasió per a veure rius, cascades i barrancs. Però, a més a més, totes aquestes localitats tenen algunes joies com castells, aqüeductes, molins, o jaciments arqueològics, que ens fan descobrir tot el que ha anat passant al llarg de la història.

Banyeres de Mariola

Dins de la Serra de Mariola, a la comarca de l’Alcoià, trobem un poble que ret homenatge a aquest paratge natural, Banyeres de Mariola. A banda de poder realitzar diferents rutes i activitats de muntanya en aquest Parc Natural tan important, com per exemple, la Ruta dels Molins, la Ruta dels Miradors, o la ruta al cim de la Blasca, el punt més alt de la Serra de Fontanella; Banyeres també té grans atractius turístics dins del seu nucli urbà, i que a més, són de gran importància, com per exemple el Castell de Banyeres, que es va construir entre els segles XII i XIII, i que és d’origen musulmà.

Una de les dades curioses d’aquest espai és que des d’allí es poden veure les províncies d’Alacant, València, Múrcia i Albacete. El patró del poble, Sant Jordi, té un monument en el seu honor als peus d’aquest castell.

Millena

A la comarca d’El Comtat podem trobar la localitat de Millena, i en ella, una gran diversitat de paisatges perfectes per a practicar senderisme, i al mateix temps poder aprendre història gràcies a les seues pintures rupestres. Parlem de la penya El Corb, Els Cauets, i la penya del Diable. El patrimoni és un punt important en una visita a Millena, gràcies al Castell de Travadell, d’origen musulmà, en el que es poden veure tres aljibes comunicats, o a la Torre de Millena, que des de l’any 1985 gaudeix del títol de Bé d’Interés Cultural. A la seua església es pot contemplar una creu de nacre, fet en Terra Santa, i un quadre que es diu que el seu autor podria ser ‘El Greco’. Si ha plogut a la zona, també és recomanable visitar la Font de l’aueta.

Benilloba

En la comarca d’El Comtat està la localitat de Benilloba, un poble d’uns 700 habitants que destaca per algunes de les seues joies patrimonials, com per exemple, l’Església de la Nativitat, el Palau dels Comtes de Revillagigedo, o pels taulellets de ceràmica que el visitant pot anar descobrint per tot arreu del poble. Un altre dels atractius d’aquest municipi són les runes del Molí del Salt i del Molí de Paper, que es poden veure en la ruta cap al Barranc del Cuixot. Allí també es podran contemplar les restes d’un aqüeducte musulmà. El turisme rural cada vegada és més important en aquesta zona, i en Benilloba es pot gaudir de la natura, i de la seua flora, ja que al seu terme, hi ha una gran quantitat d’oliveres mil·lenàries.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *