foradia subscriutegrat

Agres. En el cor de la Serra de Mariola l’emblema de la Mare de Déu

El llar de la Cava Gran

En la Serra de Mariola, una de les més importants de l’interior de la província d’Alacant, trobem Agres, un poble de la comarca de El Comtat. Gràcies a la seua ubicació, és el lloc perfecte per a conéixer millor i dur a terme diferents activitats en aquest Parc Natural.

El Santuari de la Mare de Déu d’Agres, un dels llocs més emblemàtics d’aquest municipi, sobretot per la sala d’ofrenes a la Verge, en la qual la gent recrea parts del cos en la que hi ha una malaltia amb cera i demanen a la Mare de Deu curar-se. Des d’aquest lloc es pot començar la ruta que ens dirigirà a l’emblema d’Agres, però també del Parc Natural de la Serra de Mariola, la Cava Gran, que és un gran pou de neu que data del segle XV, i que és un dels més grans i que millor conservat està. El pou va estar en funcionament fins a l’any 1906.

Altres rutes que poder fer-se per la zona són les de la Via Verda del Xixarra, o dins del nucli urbà, la ruta dels Taulellets, en la qual es poden veure els quinze retaules ceràmics a les façanes d’algunes cases que hi ha repartits per tot el poble; o també està la ruta de les Fonts. En aquest últim recorregut es pot veure el patrimoni del poble, i conéixer i degustar l’aigua que ve directament des de la Mariola. En l’excursió també es visitaran llocs tan importants com l’Església de Sant Miquel Arcàngel, del segle XIV. Durant la ruta circular es veuran un total de deu fonts, entre les que està el seu llavador, un dels més grans dels que es conserven en tota la província.

Seguint amb el patrimoni d’Agres, no pot faltar la Torre Talaia, que és de les poques restes que queden d’una antiga fortalesa musulmana del segle XII, que servia com a Torre de vigilància, i que gràcies a la seua ubicació regala al visitant les millores vistes de la Vall d’Agres.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *