foradia subscriutegrat

La IV ‘Fira de la Fantasia’ es dedicarà a Enric Valor

La regidoria de Cultura ha preparat una programació d'activitats per als dies 22, 23 i 24 d'octubre

Castalla celebrarà els pròxims dies 22, 23 i 24 d’octubre la quarta edició de la ‘Fira de la Fantasia’, un esdeveniment dedicat a enaltir la figura de l’escriptor Enric Valor i la seua relació amb la seua ciutat, Castalla.

Des de la regidoria de Cultura s’ha preparat una completa programació amb un cap de setmana amb moltes activitats, com concerts, rutes literàries o parades amb llibres pels carrers del centre històric de la localitat.

Per a Saúl Mira, regidor de Cultura és important “recuperar la vida social i cultural a Castalla, amb aquesta proposta que reivindica el nostre patrimoni literari, unit a la important figura d’Enric Valor”. A més, Mira, ha convidat a totes les persones que vulguen assistir a la fira a “descobrir la relació de la nostra població amb Enric Valor, una connexió existent més enllà de la fantasia que es pot rastrejar als nostres carrers”.

La fira començarà el dia 22 amb el concert de ‘Valorianes’, a l’Auditori Municipal a les 20:30h. L’Ensemble Lumine serà l’encarregat d’interpretar les cançons basades en les rondalles de Valor, ‘Història d’un mig pollastre’, i ‘El dimoni fumador’, amb música de Lusa Monllor.

El dissabte 23, des de les 9h començarà la programació amb una ruta literària en direcció a Planisses, amb Vicent Brotons, que eixirà des de la Creu Vermella de la localitat. Per la vesprada, a la plaça Major, Dani Miquel durà a terme el seu concert ‘Musiqueries Valorianes’, acompanyat pels ‘Ma, Me, Mi, Mo, Músics’. Els assistents podran passejar pels prestatges de la ‘Fireta del llibre fantàstic’ per a buscar les seues obres preferides.

A les 19h tindrà lloc la celebració de ‘Festa Valor’ amb una ‘Nit de Rondalles’, amb Eva Andújar i Jordi Raül. Al finalitzar es farà l’entrega de premis de ‘Viquiconcurs Fotogràfic d’Espais Valorians’.

L’últim dia de Fira, finalitzarà el calendari d’activitats amb la ruta literària pels racons de la ciutat que guarden una relació més estreta amb Enric Valor. L’eixida serà 11h des de l’Ajuntament. L’itinerari està inspirat en l’obra ‘Sense la terra promesa’ de Valor i comptarà amb l’acompanyament d’Assumpta i Rosa Mira.

Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castalla, la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, i el Centre Cultural Castella. A més, també col·laboren la Coordinador Alcoià i Comtat pel Valencià, l’Escola Valenciana, el Museu Valencià d’Etnologia, Amical Wikimedia, i l’Agrupació Fotogràfica de Castalla.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *