foradia subscriutegrat

Diferents autoritats visiten el Centre de Dia Comarcal per a persones amb diversitat funcional

Les famílies del Projecte Somriures van acompanyar en aquesta visita a l'edifici de Benimarfull a la diputada socialista a les Corts Valencianes, Laura Soler Azorín, als regidors i regidores del PSOE d'Ibi i al tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Benimarfull, Javier Sanchis Cervera

Les famílies del Projecte Somriures han visitat l’edifici de Benimarfull que serà Centre de Dia Comarcal per a persones amb diversitat, juntament amb la diputada socialista a les Corts Valencianes, Laura Soler Azorín, als regidors i regidores del PSOE d’Ibi i al tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Benimarfull, Javier Sanchis Cervera.

Durant la visita els familiars van explicar que la reforma i l’equipament d’aquest edifici està previst que siguen costejats gràcies al Pla Convivint que va aprovar la Conselleria fa uns mesos, però que, estan tenint problemes burocràtics, ja que l’Ajuntament de Benimarfull té una capacitat reduïda de gestió, en ser un consistori menut. Des del govern de la localitat hi ha “bona predisposició”, segons indiquen des de Somriures, però “la capacitat jurídica de l’ajuntament està a hores d’ara desbordada per afrontar la tramitació d’un projecte d’aquesta envergadura”.

Per aquest motiu, des de l’entitat s’ha demanat ajuda a la diputada Laura Soler, per a poder buscar els suports o alternatives necessàries per a ser més àgils i eficients en la tramitació del Pla Convivint, un repte que Soler ha acceptat.

Tant la diputada com els regidors i regidores d’Ibi, van apel·lar a la possibilitat que siga la Mancomunitat de l’Alcoià i El Comtat la que es faça càrrec d’aquests tràmits, i es va reflexionar sobre la conveniència que més pobles se sumen a la Mancomunitat, com per exemple Ibi, que no pertany. Ser més localitats faria que fóra una administració més potent i efectiva, per a poder gestionar projectes com aquest.

“Les famílies de les persones amb diversitat funcional vivim cada dia, amb gran angoixa, com les seues necessitats no estan cobertes, o, almenys, no com ens agradaria. Des del Projecte Somriures, més de setanta famílies de l’Alcoià i El Comtat, lluitem amb l’objectiu que es creen els recursos necessaris perquè els nostres fills i filles puguen desenvolupar el seu projecte de vida adulta amb independència i dignitat. Creiem en una societat i en uns pobles més justos amb ells i elles, que no els ho posen tot tan difícil com fins ara estem acostumades”, assenyalen des de Somriures, que continuen explicant que: “Amb la visita de la diputada Laura Soler a les nostres comarques ens sentim escoltats i sabedors que ella millor que ningú sap del que parlem i desitgem que les converses amb ella ben aviat donen el fruit que esperem”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *