foradia elgrat

Benimarfull: Temps de tradicions i natura

Senderisme i rutes en bicicleta per a conéixer la pura naturalesa

Ubicat a la comarca de El Comtat, en la província d’Alacant, i a la vall de Travadell trobem el poble de Benimarfull, que en àrab significa ‘fill de la font amarga’, a causa de les aigües sulfuroses que estan a la localitat.

Dins del municipi els seus majors atractius són l’Església de Santa Anna, que va ser construïda al segle XVI, i que destaca pel seu campanar; i la seua Plaça Major, en la qual sense menejar-se es pot veure l’Ajuntament, el llavador i el reconeixement que s’ha fet a Lluís Fullana, gramàtic procedent de Benimarfull.

A més, també és molt recomanable la visita a l’antic balneari de la Font de Santa Anna, que actualment seria l’Hosteria Els Banys, i que és conegut per les propietats curatives de les seues aigües, però no sols és interessant visitar-ho per aquest motiu, també per l’interés monumental i arquitectònic del seu edifici. Aquest lloc va ser construït en 1846, i està situat en la font del Baral. El Balneari transmet als visitants la dedicació que hi ha a Benimarfull per la cultura de l’aigua i per l’agricultura de la zona, ja que és una activitat econòmica molt important, sobretot per les cireres i l’oli, els dos amb varietat que han aconseguit la Denominació d’Origen.

Per als amants de la muntanya i les rutes senderistes i de bicicleta, Benimarfull podria ser un paratge perfecte per a poder realitzar aquests tipus d’activitats. Entre les seues rutes destaca la que passa per la Vall del Travadell i que arriba fins a L’Orxa, o també fins a Beniarrés, o les rutes a la Font del Pujol de l’Albacar o al barranc del Sofre.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *