foradia subscriutegrat

Bocairent crea una escola d’associacions

Els col·lectius i entitats locals rebran formació sobre qüestions legals, econòmiques i administratives que estaran vinculades al seu funcionament

L’Ajuntament de Bocairent ha posat en marxa una escola d’associacions amb la finalitat de formar els col·lectius del municipi en aspectes essencials per al seu funcionament.

Concretament amb aquesta iniciativa es pretén oferir recursos sobre qüestions legals, econòmiques i administratives que afecten el món associatiu.

El dissabte 16 d’octubre va tindre lloc la primera sessió, que va dedicar-se al Marc normatiu, els tràmits i la documentació que es vincula a la gestió ordinària d’un col·lectiu.

A la jornada van assistir representants d’un total de quinze agrupacions locals pertanyents a sis àmbits diferents: veïnals, cultural, fester, esportiu, social i mediambiental.

Xavi Molina, alcalde de la localitat: “la bona acollida de la proposta és una demostració de com era de necessària. Sovint els responsables de les associacions només perceben de les administracions les dificultats i les exigències burocràtiques i no l’ajuda i l’acompanyament que necessiten per a donar resposta al que les mateixes administracions els exigim”.

Molina, ha volgut valorar les iniciatives promogudes per l’Ajuntament de Bocairent en aquesta matèria: “Des de 2020, fem una reunió al començament d’any per a explicar tot el procés vinculat a la tramitació de les subvencions municipals per a entitats locals, i, ara, hem impulsat aquest programa formatiu. L’objectiu fonamental és dotar les associacions dels recursos suficients per a enfortir-les i, per extensió, enfortir el teixit cívic del poble”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *