foradia subscriutegrat

Nou projecte educatiu del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina

Es tracta de 'NO OBLIDEM, República, Guerra i Repressió a l'Alcoià i El Comtat', que es presentarà el divendres 22 d'octubre a les 19:30h, al Centre Social Real Blanc de Cocentaina

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina, va a presentar aquest divendres 22 d’octubre a les 19:30h, al Centre Social Real Blanc, el nou projecte educatiu que té com a títol ‘NO OBLIDEM, República, Guerra i Repressió a l’Alcoià i El Comtat’, i que és una proposta didàctica d’ensenyament de la història d’Espanya a partir de la història de la comarca.

En l’acte de presentació estaran presents el vicepresident del Fòrum, Francesc Jover Domínguez, l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa Olcina, el director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern, Iñaki Pérez Rico, i la Secretària autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica, Antonia Serna Serrano.

Com expliquen des del Fòrum: “Malgrat els fets normatius i legislatius que fins al moment han tractat de superar l’assignatura pendent que suposa la Memòria Històrica i Democràtica, els fets revelen que, després d’haver passat tantes dècades des que la guerra civil i la dictadura franquista van finalitzar, les organitzacions memoralistes en aquests moments encara continuem amb la cerca de la veritat, justícia i reparació. Cal posar llum i claredat on considerem que hi ha hagut foscor i manca de transparència durant moltes dècades”.

Per a ells, encara hui hi ha un gran desconeixement, només per part de la gent jove, també del conjunt de tota la població, sobre alguns aspectes “fonamentals i bàsics” de la història recent. “Educar i aprendre en i de la Memòria resulta un acte de justícia i agraïment als homes i dones que van combatre i van ser víctimes. És imprescindible per fomentar la sensibilització i la reflexió de la societat”.

“Els i les nostres joves són el futur de la societat en què vivim i si els ajudem a conéixer i valorar els fets ocorreguts en la història, de segur construirem una societat millor. Per això, per a l’elaboració d’aquest treball i perquè el document tinga el suficient rigor acadèmic i històric i siga una adequada i didàctica eina educativa, hem comptat amb la participació de diferents professors d’història dels instituts comarcals”, continuen des de l’entitat.

‘NO OBLIDEM’ és un projecte que naix de la suma de voluntat d’un gran grup de veïns i veïnes de les comarques de l’Alcoià i El Comtat, compromeses amb la reparació, la justícia, la veritat i la història de les víctimes de la barbàrie. Una modesta aportació del Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica a Cocentaina que pretén ser una eina útil en mans dels docents i un crit de futur als ulls de l’alumnat.

L’entrada per a assistir a la presentació serà lliure, fins esgotar l’aforament, és a dir, no s’ha de fer reserva.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *