foradia subscriutegrat

Memòria democràtica a Ontinyent amb els seus refugis i les persones grans

• Els refugis antiaeris d’Ontinyent han rebut la visita de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), que ha pogut recordar les vivències de la Guerra Civil • Els participants han pogut contemplar un audiovisual sobre el paper d’Ontinyent com a ciutat acollidora i han assistit a un simulacre de bombardeig.

Els refugis antiaeris d’Ontinyent han rebut la visita, organitzada per l’Ajuntament, de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), que ha pogut recordar les vivències de la Guerra Civil i com va reaccionar la societat.

La visita guiada ha començat al refugi antiaeri del Regall, recuperat en l’any 2016, on els participants han tingut la possibilitat de compartir les seues pròpies experiències. En aquest sentit, els participants han aportat dades importants, com l’acollida que va realitzar Ontinyent a nombroses xiquetes i xiquets, així com expressions que s’utilitzaven per avisar que s’acostaven els avions que anaven a bombardejar.

La visita ha continuat pel refugi situat en el solar de l’antiga fàbrica de Tortosa i Delgado. Allí, els participants han pogut contemplar un audiovisual sobre el paper d’Ontinyent com a ciutat acollidora i han assistit a un simulacre de bombardeig.

La UDP ha quedat emplaçada a continuar descobrint més sobre la memòria democràtica amb la visió del documental ‘Las Mamàs Belgas’, que conta la història d’un grup de dones que van viatjar des de Bèlgica per a treballar com a infermeres en l’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent durant els anys de la Guerra Civil.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *