foradia elgrat

La qualitat del programa i l’èxit de participació marca el primer Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data

L'elevada afluència i l'interés generat per les ponències i l'oferta expositiva afermen la proposta que es planteja com un fòrum bianual i punt de trobada per a professionals, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica, administracions i responsables de grans projectes

El “I Congrés de Ciutats Intel·ligents i Big Data d’Alcoi”, va concloure amb un balanç molt positiu, tant pel que respecta a l’aforament aconseguit com per la qualitat de la seua programació. Organitzat per l’Ajuntament d’Alcoi, Districte Digital i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València a través de les seues càtedres ‘Ciutat del Coneixement’ i ‘Smart City Alcoi’. 

El certamen va aconseguir reunir més de 800 persones, 533 assistents a les conferències i més de 250 al showroom d’empreses, al llarg de tres sessions celebrades els dies 20 i 21 d’octubre en l’Àgora i va ser retransmés a més pel canal de YouTube de Districte Digital, superant les 900 visualitzacions en les primeres 24 hores. En xarxes socials, s’ha generat més d’un milió d’impactes a través de Twitter, on es van difondre les diferents sessions amb les etiquetes #SmartAlcoi i #SmartAlcoy

La procedència dels assistents es van registrar inscripcions a persones de més de 50 poblacions de tota Espanya, majoritàriament de les comarques de València i Alacant.

L’esdeveniment va començar amb una figura de primer nivell, l’emprenedor murer Iñaki Berenguer, qui va repassar les claus del seu èxit i va animar al talent local a innovar en un món cada vegada més globalitzat gràcies a la tecnologia. Al costat d’ell, experts en diferents camps relacionats amb el tractament de dades i la digitalització dels processos van exposar la seua visió durant la primera sessió. 

Les conferències liderades pel cofundador de l’Institut d’Intel·ligència Artificial i cofundador de FIXR, Andrés Torrubia, qui va impartir una conferència entorn de les aplicacions de la Intel·ligència Artificial en la conducció autònoma. A més, al llarg de la sessió es va poder conéixer, a través de ponències i taules redones, com la tecnologia repercuteix i troba aplicacions reals i útils en aspectes com la governança de les ciutats, el turisme, el transport sostenible, la descarbonització o la salut. 

El congrés va aconseguir pràcticament completar l’aforament de l’Àgora amb un públic de perfil jove, alumnes de la Universitat Politècnica de València i estudiants d’últims cursos de Secundària i Batxiller, que van seguir amb gran interés les ponències d’alumnat diplomat de la Universitat Politècnica de València–Campus d’Alcoi, els quals van explicar les seues experiències i la seua activitat professional en tot tipus d’empreses i tecnologies relacionades amb la temàtica del congrés.

De manera paral·lela al programa de conferències, l’Àgora va acollir una fira d’empreses amb més d’una vintena de participants (des d’empreses consolidades a start-ups) i es va reservar un espai per a exposar els treballs dels grups de generació espontània de la UPV-Campus d’Alcoi. 

En definitiva, segons subratlla el regidor d’Innovació, Jordi Segura, “amb aquest congrés Alcoi es posiciona com un espai de referència i un punt de trobada de professionals, empreses i administracions que treballen en l’àmbit de la digitalització, el machine learning i el tractament de dades. Però a més, gràcies a aquesta iniciativa, hem comprovat quines són les aplicacions reals de la tecnologia a les ciutats, una labor que Alcoi està duent a terme a través del seu projecte Smart City amb l’objectiu d’utilitzar la tecnologia en benefici del ciutadà”.

Segura ha destacat a més el nivell de les ponències, subratllant també el focus en el talent local, que sorgeix del campus d’Alcoi de la UPV i que ha estat representat amb els projectes del grup de generació espontània i per l’exalumnat. “És fantàstic comprovar com el dijous a la vesprada es va omplir l’Àgora de gent jove i com van gaudir escoltant l’experiència de persones que, com ells o com Iñaki Berenguer, s’han format ací mateix”.   

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *