foradia elgrat

Els Pressupostos Participatius de Bellreguard són més solidaris que mai

En l'edició de 2020 es va decidir des de la regidoria de Participació Ciutadana, que es reorientaren dedicant-los exclusivament a projectes i iniciatives que tingueren un rerefons social, i que contribuïren a pal·liar l'impacte de la pandèmia

La localitat de Bellreguard ja ha triat quins són els projectes i iniciatives que es duran a terme gràcies als Pressupostos Participatius. Des de la regidoria de Participació Ciutadana, s’ha decidit dedicar aquesta edició a idees que tingueren un rerefons social, i que contribuïren a pal·liar l’impacte de la pandèmia.

Entre els projectes nascuts de la implicació ciutadana, i que ja estan en marxa destaquen: la contractació d’una tècnica sociosanitària, amb titulació en Psicologia, que en coordinació amb els Serveis Socials municipals presta un servei d’atenció a persones majors i/o amb problemes de discapacitat, i a les seues famílies. En l’actualitat està atenent a 8 persones. Les beques extraescolars, amb les quals 14 xiquets i xiquetes s’han vist beneficiats. Amb aquesta subvenció s’ajuda entre un 70 o 90% en extraescolars com ballet, música, taekwondo, karate o futbol.

Continuant amb les beques, també s’han pensat les de menjador, que complementen les de Conselleria a tots aquells alumnes als qui no els cobreix el 100%.

L’últim dels projectes que s’estan duent a terme és Bellreguard Sostenible, un voluntariat ecològic i social, que ha comptat amb 18 participants en la modalitat ambiental, i amb un grup de 30 xiquets i xiquetes i 5 voluntaris en la modalitat social.

Per l’altra banda, una de les propostes més votades, va ser la creació d’un carril bici. A hores d’ara, la Policia Local, i els tècnics de l’Ajuntament estan estudiant el possible traçat.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *