foradia subscriutegrat

Els tècnics municipals valoraran unes 70 propostes dels Pressupostos Participatius

En total 37 d'aquestes propostes han aconseguit els avals necessaris, i 30 d'elles s'han presentat als tallers

Els Pressupostos Participatius d’Alcoi avancen en el seu procés, i ja s’han recollit un total de 245 propostes de les urnes i de forma telemàtica. D’aquestes, 37 d’elles han aconseguit els 50 avals necessaris per a passar de fase i seran valorades pel personal tècnic de l’Ajuntament per tal de comprovar si compleixen els criteris per a continuar.

Es valorarà que les propostes siguen una inversió o despesa corrent en béns o serveis, que el seu cost aproximat no supere els 320.000 euros o 80.000 euros respectivament; si està duplicada, és a dir, si és un projecte que va a fer l’Ajuntament o que ja s’ha seleccionat, no passarà de fase; la proposta ha de ser una competència municipal. Si la proposta no és sostenible, és a dir, que comporta despeses plurianuals, o té un impacte ecològic negatiu, tampoc continuarà, igual que si està pendent de fer-se perquè ja s’ha votat en altres edicions dels Pressupostos Participatius.

Aquelles que complisquen els requisits passaran als departaments competents perquè valoren la seua viabilitat, i hauran de tindre una valoració tècnica administrativa i econòmica. Aquesta revisió finalitzarà el dia 21 de novembre.

Pel que fa a les 30 propostes treballades als tallers passaran directament de fase, ja que eixes compleixen tots els requisits, i no necessiten avals.

Amb la resta de propostes, els tècnics valoraran si hi ha viabilitat administrativa, tècnica o econòmica, si compleixen els criteris de viabilitat que s’han esmentat anteriorment, i realitzaran una valoració econòmica de les propostes.

Aquelles que no superen aquesta fase de valoració per superar el límit del pressupost econòmic es traslladaran als departaments municipals competents.

Una vegada estiguen les propostes dels Pressupostos Participatius, la regidoria de Participació Ciutadana, recollirà les valorades per la resta de departaments i confeccionarà una llista per a la votació. També es farà una llista de les propostes desestimades. Les persones que hagen fet una proposta que no és viable, podran rebre un correu, en el cas que fora factible fer una reformulació de la proposta per a continuar en el procés.

Com ja s’ha dit, les valoracions finalitzaran el dia 21 de novembre, i des del 22 al 30 de novembre es durà a terme la reformulació de les propostes no viables i es confeccionarà la llista per a la votació. Durant aquest període es realitzarà un taller de concreció, redisseny i priorització de les propostes.

A partir del dia 1 de desembre, i fins al 14 d’aquest mes, tindrà lloc la fase de votació. Els resultats s’espera que es puguen anunciar abans del dia 31 de desembre.

L’objectiu dels Pressupostos Participatius és que la ciutadania participe i que puga comunicar les seues demandes i preocupacions principals en matèria d’inversió i despesa corrent, de tal manera que es puguen incloure als pressupostos anuals de l’any següent.

La quantitat que s’ha destinat per a aquesta edició dels Pressupostos és de 400.000 euros, dels quals 320.000 van destinats a projectes d’inversió, i 80.000 a propostes de despesa corrent en béns i serveis.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *