foradia cdturisme

Inaugurada la XVIII Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

La conferencia inaugural l’ha impartida Adela Cortina, catedràtica d’ètica i Filosofia Política

La XVIII Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV ja ha començat. El rector de la UPV, José E. Capilla va presidir una inauguració a la qual va seguir la primera de les conferències programades, la de la catedràtica d’Ètica i Filosofia Política Adela Cortina. Cortina va exposar els seus coneixements sota el títol ‘Construir una democràcia autèntica: Ètica i Política’. La Setmana de la Ciència tornava així a un format presencial, la principal novetat d’aquesta edició.

Capilla va destacar que som una universitat de referència en la creació de coneixement“. A més, “som un referent del màxim nivell com a universitat que aposta per la transferència de coneixement i tecnologia a la societat“. Per la seua part, el director del Campus, Pau Bernabeu, va assegurar que “la Setmana de la Ciència vol conscienciar del respecte a la ciència com a valor de progrés i no ser utilitzada per a l’especulació i la dominació“. A més, “tots som quasi científics, tots observem, però ens falta moltes vegades raonament. La velocitat del dia a dia, ens fa no reflexionar sobre allò que veiem“.

El regidor d’Educació, Jordi Silvestre, va assistir en representació de la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement‘ i va explicar que “és molt important la divulgació i que els científics compartisquen els seus coneixements i descobriments, que els puguen acostar al públic en general“.

Pel que fa a la conferència de Cortina van assistir 180 persones, que van esgotar totes les inscripcions. Cortina va tractar assumptes com que el fracàs de l’economia vigent és palmari. Persisteixen la fam, la pobresa i l’exclusió, encara que hi ha mitjans més que suficients per a erradicar-les. Però també és evident la insatisfacció que produeix l’actual funcionament de les democràcies, perquè ni estan al servei de totes les persones ni els ciutadans se senten protagonistes de la vida política.

També que és urgent crear una altra economia, una economia ètica, i donar cos a democràcies que responguen amb els fets al nom que porten. Per a fer-ho no cal fugir d’aquest món, sinó exigir-li que l’economia complisca les tasques per les quals diu legitimar-se, i que les democràcies es convertisquen en autèntiques democràcies.

La Setmana de la Ciència continua fins al 26 de novembre amb diferents conferències i activitats. A més, aquest projecte compta amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia i la Tecnología – Ministeri de Ciència i Innovació. També col·laboren la Càtedra ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’, signada amb l’Ajuntament d’Alcoi; l’IVAM CADA Alcoi, l’Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i Data Transfer.

Aquesta vesprada, José Manuel López Nicolás impartirà la Xarrada ‘Què fa un científic en el supermercat’, mentre que demà, 18 de novembre, Juan Fuster Verdú oferirà la conferència ‘Acceleradors de Partícules per a un món accelerat’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *