foradia camaraalcoi

ACIF, Unión Ciclista Alcoi i la filà Navarros acompanyaran a ses majestats els reis mags

Melcior, Gaspar i Baltasar visiten la ciutat des de 1885, de forma continuada

La cavalcada més antiga del país ja va prenent forma. Després de conéixer qui redactarà i posarà veu al Ban Reial, ara són tres noves entitats d’Alcoi les que se sumen a aquest esdeveniment, és el cas de l’associació destinada a la prevenció i extinció d’incendis forestals (ACIF), la filà Navarros i el club esportiu Unión Ciclista Alcoi, que acompanayaran a ses majestats els reis mags.

La regidora de Festes, Carol Ortiz, ha explicat que “enguany tindrem una cavalcada molt desitjada per tots, ja que l’any passat a causa de la pandèmia els Reis Mags ens van visitar, però no van poder desfilar. La Covid segueix amb nosaltres, per això seguirem amb mesures i els Reis Mags no besaran a la infància. L’acompanyament dels tres Reis Mags a Alcoi és la més clara representació de la important participació social que el Nadal alcoià té en la nostra societat. Una representació on participen desenes d’entitats alcoianes de l’ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil persones, que s’impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssims perquè la màgia de Nadal Alcoià, únic en el món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils“.

Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a visitar la capital de l’Alcoià en la que serà la CXXXVII Cavalcada, una cita declarada Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Nacional que tindrà lloc el 5 de gener a la vesprada.

Per una banda, ACIF estarà present, ja que enguany ha complit 30 anys i ha rebut la Medalla al Mèrit de la Protecció Civil per part del Ministeri de l’Interior. Aquesta entitat és una organització enfocada a l’extinció i prevenció d’incendis forestals així com a la protecció del medi ambient.

Durant el temps en què la influència d’incendis forestals és menor, aquesta agrupació enfoca les seues prioritats a repoblar, realitzar tractaments silvícoles i formar-se contínuament en matèria d’incendis forestals mitjançant cursets, tant teòrics com pràctics, a més del manteniment de les instal·lacions, vehicles i material d’extinció.

ACIF va ser creada l’any 1991 per un grup de persones que davant la necessitat de sentir-se útils enfront de la problemàtica dels incendis forestals que arrasaven els nostres espais naturals i a força de coincidir en aquests, van determinar que seria més avantatjós organitzar-se. Des dels seus inicis fins a les nostres dates, aquesta Agrupació ha adquirit una experiència elevada actuant en la majoria dels sinistres ocorreguts a les nostres comarques.

Per part seua, la Unión Ciclista Alcoi naix de la unió de la Penya Ciclista Sella i del Club Ciclista d’Alcoi el dia 1 de febrer de 1961. Al llarg de la seua trajectòria abanderen el ciclisme local i assoleixen l’organització de 66 edicions del trofeu Sant Jordi, una de les carreres més antigues d’Espanya i la més antiga de la Comunitat Valenciana. Destaquen també, entre molts dirigents que han passat pel club, Santiago Blanquer, que va presidir l’UCA durant 44 anys. En l’actualitat té com a president a Sergio Cortés i el club té com a objectiu continuar sent un referent del ciclisme.

Finalment cal indicar que la filà Navarros que participarà ajudant també a un rei mag, va celebrar en 2020 el seu 150 aniversari. En 1870 es va fundar oficialment aquesta filà amb un disseny colorista de Requetés on destacaven els pantalons rojos, la brusa blava, les espardenyes blanques i la boina roja. Després de diferents dissenys, en 1963 Luis Solbes va crear l’actual disseny de la filà, totalment consolidat després de tants anys. Dins dels actes pel 150 aniversari han organitzat un concert i exposicions i a l’abril tindran una esquadra commemorativa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *