foradia subscriutegrat

Pep Botifarra i la Federació Coordinadora de Muixerangues reben els Reconeixements de la Cultura de Diputació

Els guardons biennals celebren la seua segona edició

La Diputació de València va fer entrega el passat dia 19 de novembre dels Reconeixements de la Cultura 2021. Aquests guardons, lliurats al Gran Teatre de Xàtiva, van tindre com a protagonistes al cantant Pep Gimeno Botifarra i a la Federació Coordinadora de Muixerangues.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, va afirmar que “els reconeixements de la cultura van nàixer per a quedar-se, perquè la cultura és molt important en la vida de les persones com s’ha demostrat especialment durant la pandèmia“. Segons va manifestar Rius, “es vol reconéixer la tasca d’aquells que fan l’esforç de fomentar la cultura des de diferents vessants. Els reconeixements reflecteixen l’agraïment de l’Administració a la tasca compromesa per difondre la nostra cultura“.

D’altra banda, la comissió va proposar reconéixer el paper de les muixerangues com a clar exemple de recuperació del patrimoni cultural valencià, un treball que segons va explicar el cap del Servei de Cultura i president de la Comissió de Valoració, Josep Vidal, “ha suposat anys de feina, no només de les muixerangues existents, sinó també de recuperació d’altres amb la consegüent recerca i documentació fins a arribar a l’actualitat, on aquestes són una realitat incontestable“. D’altra banda, l’altre Reconeixement el rebrà Pep Gimeno ‘Botifarra’, “una figura imprescindible en la recuperació de les nostres cançons i músiques, i també, de la nostra tradició oral“.

Els guardons de caràcter biennal celebren enguany la segona edició i estan adreçats a reconéixer públicament el paper d’ajuntaments, associacions i entitats de tota mena o persones que s’hagen destacat pel seu compromís i dedicació al foment i difusió de la cultura.

Finalment, l’edició d’enguany es va tancar el dissabte 20 de novembre en un acte que va tindre lloc al Teatre Joan de Joanes de la Font de la Figuera, amb el lliurament del Reconeixement a l’Ajuntament d’eixa localitat i al de Moixent per la conservació i difusió del patrimoni arqueològic i el compromís en la protecció del paisatge cultural, ambdós a proposta del Museu de Prehistòria.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *