El Museu Arqueològic d’Alcoi inaugura una nova exposició
La mostra té com a títol 'Entre ibers i romans: arqueologia al Cabeçó de Mariola'

El Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo d’Alcoi presenta una nova exposició temporal sota el títol ‘Entre ibers i romans: arqueologia al Cabeçó de Mariola’. La mostra té com a objectiu exosar a la ciutadania els resultats de les investigacions en un dels poblats ibers més destacats del territori. Es tracta d’un enclavament estratègic que va estar poblat durant gran part del primer mil·lenni abans de l’Era actual, i que va sucumbir en els inicis de la dominació romana.
Aquestes investigacions són fruit d’un projecte d’investigació basat en les excavacions arqueològiques realitzades, entre 2013 i 2019, per part d’un equip especialista en arqueologia, dirigit pel professor Ignasi Grau Mira (Universitat d’Alacant), amb l’ajuda de l’exdirector del Museu d’Alcoi, Josep Maria Segura Martí i alumnat, principalment vinculat a la Universitat d’Alacant i al Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó d’Alcoi.
Amb l’exposició s’ofereixen els resultats, tant a la comunitat científica com a la resta de la societat, de l’estudi d’una època del nostre passat que fins al moment romania pràcticament desconeguda: els moments finals de la cultura ibèrica.
Les excavacions realitzades en el jaciment del Cabeçó de Mariola (Alfafara-Bocairent) han recuperat centenars d’objectes que es podran veure en el Museu d’Alcoi fins al mes d’abril de 2022: eines, armes, elements d’adorn, monedes…, i sobretot atuells de ceràmica, destacant entre elles una excepcional peça que s’ha denominat el Vas de la Dansa, que es presenta per primera vegada davant el públic.
Comenta i participa-hi