foradia cdturisme

Els fons numismàtics del Museu d’Alcoi a Madrid

Celebrat a la seu del Museo Arqueológico Nacional de Madrid. Els fons numismàtics del Museu d’Alcoi, tema d’una comunicació al XV Congrés Nacional de Numismàtica

numismatica

XV Congrés Nacional de Numismàtica a Madrid./

Del 28 al 30 d’octubre es va celebrar el XV Congrés Nacional de Numismàtica a Madrid, a la seu del Museo Arqueológico Nacional. Entre les comunicacions que es van presentar a aquesta cita, les historiadores Immaculada Garrigós i Albert i Judith Santos-Olmo Santamaría, col·laboradores del Museu d’Alcoi i especialistes en numismàtica, van presentar un treball sobre els fons numismàtics de la institució.

Sota el nom ‘El Museo Arqueológico Municipal de Alcoy (Alicante) y sus fondos numismáticos’, les historiadores van donar a conèixer les monedes del museu, tant les de la seua col·lecció (adquirides per compra o donacions) com aquells exemplars de procedència coneguda.

La formació d’aquests fons va lligada a l’evolució de la institució i a l’erudit que dóna nom al museu: Camil Visedo. La col·lecció està formada per monedes i algunes medalles de diferents períodes que van des del segle III a.C. al segle XX. Cal destacar que el volum més considerable de peces pertany a donacions i un nombre més reduït procedeix de jaciments arqueològics destacats de les comarques centrals i de recents intervencions urbanes.

La comunicació presentada al congrés constitueix un resum dels diferents estudis i catalogacions del fons numismàtic del Museu d’Alcoi, que des de fa anys realitzen Garrigós i Santos-Olmo juntament amb José Antonio Mellado.

El regidor de Cultura Paco Agulló destaca que “hem de donar les gràcies a aquestes col·laboradores del Museu no només per la seua comunicació a un congrés tan important, donant a conèixer el nostre patrimoni i difonent la riquesa dels fons del Museu, sinó també per la gran tasca que porten a terme des de fa molt de temps en l’estudi i anàlisi dels fons numismàtics del nostre Museu Arqueològic. L’equip del Museu es desviu dia a dia per continuar generant coneixements en l’estudi de la nostra història, i gràcies a la seua feina Alcoi continua sent un referent arqueològic en molts aspectes”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *