foradia elgrat

El museu de Belles Arts de Xàtiva rep la donació d’un quadre del segle XVII

Un grup de ciutadans va adquirir en una subhasta l'obra de Basilio Yago, una de les poques supervivents a la crema de 1707

Xàtiva podrà tornar a gaudir d’una de les obres del pintor de la ciutat Basilio Yago. Un grup de ciutadans ha comprat en una subhasta el quadre del segle XVII que representa a la Immaculada Concepció. Aquesta obra és singular perquè és una de les poques que van sobreviure a la crema de 1707. Ara, els veïns han donat l’obra al museu de Belles Arts, que passarà a formar part de l’inventari de béns del museu per a la seua conservació i valoració.

Miquel Calabuig, un dels ciutadans que va adquirir l’obra i exalcalde de la ciutat, ha afirmat que «vam tindre el coneixement de la subhasta d’aquest quadre a Barcelona, i com que no donava temps a avisar a l’administració vam decidir comprar-lo i portar-lo a Xàtiva amb l’objectiu de què s’expose com a testimoni d’aquest artista local».

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha agraït la cessió, «que és una clara mostra d’estima pel municipi i pel patrimoni» i s’ha compromés a la restauració de l’obra. «Garantim que amb tota seguretat es va produir la restauració del quadre i una vegada estiga restaurat l’exposarem al museu municipal perquè puga ser contemplat per tots els habitants i visitants». Cerdà ha incidit en què «aquest artista no ha sigut massa conegut a la nostra ciutat i gràcies a aquesta adquisició podrem seguir treballant i adquirint altres obres per poder formar part del nostre patrimoni, ja que és de les poques obres reconegudes a la ciutat d’abans de la crema de 1707».

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *